Новата екстра Dynamic Island в тазгодишните Pro модели на iPhone изглежда като семпло нововъведение, но всъщност успя да създаде доста голямо вълнение и сред потребителите на Аndroid. 

Dynamic Island, iPhoe 14 Pro и с какви приложения може да се ползва новата екстра

За какво може да се ползва новият Dynamic Island в iPhone 14 Pro

Очакваме и игри

За всеобща радост софтуерът, който превръща прорезите в горната част на някои смартфони в интерактивна и променяща се зона, вече е наличен и за собственици на устройства с Android. 

Той идва под формата на приложение на име dynamicSpot, което може да бъде свалено безплатно от Google Play

Снимка 586654

Източник: Apple

Засега dynamicSpot е в бета версия, в която приложението си взаимодейства с известия, музикални приложения, таймери и приложения за навигация, но с времето ще бъде обогатявано с допълнителни екстри. 

Възможно е обаче да видим и негови алтернативи, а защо не и оригинален софтуер със сходни функции от някои от водещите производители. 

Само дни след излизането нa iPhone 14 и представянето на Dynamic Island бе създадена тема за интерфейса MIUI на Xiaomi, която донякъде успя да копира софтуера на Apple. 

Снимка 587751

Източник: Apple

От Realme пък пуснаха анкета, за да попитат потребителите дали биха искали да видят подобна функция в моделите на марката. 

Android, iOS и колко потребители могат да преминат към iPhone

Колко потребители на Аndroid могат да преминат към iPhone

Каква е причината

Очевидно е, че Dynamic Island и производните му ще се превърнат в още един повод за съревнование между Apple и производителите на модели с Android, но за момента Apple е компанията, която задава тона и посоката.