При излизането на новата серия iPhone 14 мнозина атакуваха Apple с обвинения, че компанията не е внесла достатъчно атрактивни промени в новите си модели. 

iPhone 14, Ийв Джобс и как дъщерята на Стив Джобс се подигра с новия iPhone

Кас се подигра с iPhone 14 дъщерята на Стив Джобс

Може би е права

Новости все пак има и може би най-интересната от тях е т.нар. Dynamic Island - “островът” в горната част на Pro моделите, който замества пет-годишния ноч и си взаимодейства с различни приложения. 

Dynamic Island служи за различни типове известия, но и като малък прозорец към определени приложения. 

Снимка 587750

Източник: Apple

Въпреки че екстрата е съвсем нова, тя е съвместима с над 40 апликации към момента и тепърва предстои нови такива да бъдат интегрирани с нея. 

Сред понастоящем съвместимите приложения са Spotify, Audible, Amazon Music, NPR One, Pandora, YouTube Music, SoundCloud, WhatsApp, Instagram, Skype, Google Voice, Maps и други. 

Чрез острова можем да получаваме информация и за много от собствените приложения и функции на iPhone - входящи обаждания, Apple Pay, CarKey, AirDrop, Find My и т.н.

Снимка 587751

Източник: Apple

Интересното е, че Аpple дава зелена светлина на софтуерните разработчици за допълнително обогатяване на екосистемата около Dynamic Island и се очаква да видим и игри, съвместими с “острова”. 

Преди няколко дни популярният създател на мобилен софтуер Крис Смолка дори публикува в Twitter видео на съвсем базова игра, която ползва Dynamic Island. 

Apple iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, цена и всичко останало за новите смартфони

iPhone 14 - нещо ново, нещо старо и още по-скъпо

Кой от новите модели да изберем

Тепърва обаче предстои да видим по-вълнуващи и интересни приложения на новата екстра в новите Pro модели на iPhone, каквито несъмнено се задават в идните месеци.