Певицата Лейди Гага възнамерява да се оттегли от музикалната сцена за неопределен период от време след края на турнето си. Това обяви самата тя по време на пресконференция на Филмовия фестивал в Торонто, където бе представен документален филм за нея, предадоха световните агенции. Лентата "Gaga: Five Foot Two" е продуцирана от Netflix.

Кадър от "Gaga: Five Foot Two"

Кадър от "Gaga: Five Foot Two"

"Ще си взема почивка, не знам колко дълго. Това не означава, че няма повече да творя. Не означава, че не готвя нещо. За мен винаги ще остане най-важното нещо на света да забавлявам хората и да ги карам да се чувстват щастливи", увери звездата на пресконференцията и уточни, че оттеглянето й е породено от нужда "да забави малко темпото, за да се лекува от хронична болка".  

Гага и Крис Муркабел - режисьор на документалната лента за нея

Източник: GettyImages

Гага и Крис Муркабел - режисьор на документалната лента за нея

Всичко е наред...трудно е. Но е и освобождаващо. В мен има елемент, много силна част, която вярва, че болката е микрофон. Тя не може да ти повлияе освен ако не я трансформираш в нещо добро", сподели още 32-годишната певица.

Съобщението на Лейди Гага идва само седмица, след като се наложи да анулира концерта си в Монреал заради ларингит и инфекция на дихателните пътища.

През кариерата си певицата е водила битки с депресия, хранителни разстройства и хронични заболявания. Въпреки това Гага е един от най-успешните съвременни изпълнители. За 10 години тя има 5 албума, безброй концерти, и десетки награди.