Дни преди сватбата на принц Хари и Меган Маркъл, от кралския двор открехнаха вратите на кухнята, където ще се приготви менюто за 600-те гости на събитието.

Главният готвач Марк Фланаган и неговият екип от 30 души се подготвят за предизвикателството, което ги очаква в неделя - няколко официални приема и порции безкрай.

анкета

Истинска ли е любовта на принц Хари и Меган Маркъл?

Виж резултати

Разбира се, личи им колко са влюбени 32.8%

Как ли го е излъгала… 35.7%

Ще се почнат едни изневери и скандали 8.9%

Имам си по-сериозни проблеми 22.6%

От кухнята издават, че дори техни бивши служители са изявили желание да помагат. А и да могат след това да се похвалят, че са били част от това мащабно събитие и не по-малко мащабната му подготовка. 

Снимка 356350

Източник: Twitter / Kensington Palace

Междувременно, готвачите подсказват в аванс какво ще има в чиниите на младоженците и гостите, без да разкриват същността на менюто. С една дума, то ще бъде класическо.

Ще се използват само пресни и местни продукти. Някои от тях дори ще са набрани от градините на самия замък. Аспержи със сигурност ще има.

Снимка 356352

Източник: Twitter / Kensington Palace

Десертите са не по-малко любопитни от основните ястия, затова сладкарите са заети с приготвянето на стотици шоколадови трюфели. Гостите ще опитат и крем брюле на хапки, бисквити с манго панакота и жълти макарони.

Традициите, под знака на които ще премине кралската сватба

Традициите, под знака на които ще премине кралската сватба

От 125 години насам до днешни дни

Самите Принц Хари и Меган Маркъл са взели участие в избора на ястията. Те са пробвали всичко и по няколко пъти, докато накрая са дали своето категорично одобрение.