Пандемията се оказа предизвикателство не само от здравно и икономическо естество. Много хора си дадоха сметка колко самотен може да е животът в условия на социална изолация. Онлайн медията Forge търси начините, по които може да се чувстваме по-свързани.

Снимка 504241

Източник: iStock

"Не ни липсва комуникацията. Липсва ни смисъл," казва Шаста Нелсън, автор на книгите The Business of Friendship и Friendships Don"t Just Happen!. Тя съветва да се опитаме да превърнем някои от познатите си в приятели и да насочим вниманието си към хора, с които се засичаме в парка, фитнеса, училището на детето си.

Следващата стъпка според Нелсън е да си направим списък с между три и пет човека, които ни се струват любопитни и с които бихме задълбочили отношенията си. Според нея открият подход е най-подходящ и съветът й е да им кажем, че ще се радваме да сме по-близки с тях.

Снимка 504242

Източник: iStock

Последните й съвети също са свързани с откритостта. "Бъдете готови да споделяте и бъдете готови да изслушвате". Единствено по този начин познатите могат да се превърнат в приятели.