Да бъдеш съвременен баща никак не е лесно, тъй като изисква широк спектър от различни умения, както сочат данни от ново проучване.

Изследването установява, че съвременните татковци трябва да са запознати с много неща и да са наясно с редица теми - включително как да навигират в социалните медии и да знаят текстовете на хитовите песни.

Но сърфирането в Instagram далеч не е единственото, за да направи от таткото модерния татко. Според учените, бащите в днешно време трябва да поправят велосипеди и да се справят при проблем с компютъра.

Нужните умения включват още хранене на бебето през нощта, къпане без помощ, подготовка за теста в училище и правене на плитки (ако са бащи на момиченца).

И това далеч не е всичко, драги модерни татковци. Трябва да можете да приготвяте вечеря, да сглобявате мебели и да осигурявате добро възпитание на децата си, пише Independent.

Снимка 361414

Източник: iStock

Бащинството днес изисква от татковците да се справят с всякакви задачи и предизвикателства, включително тези, които някога са били запазени за майките.

Една четвърт от бащите се съгласяват, че изискванията към тях в наши дни са много по-строги, отколкото в миналото.

Повече от половината от 1200-та мъже в проучването вярват, че очакванията на обществото бащите да присъстват и активно да участват в отглеждането и възпитанието на децата са станали по-големи.

Снимка 361413

Източник: iStock

Но новият натиск се оказва полезен - 57% се съгласяват, че прекарват повече време с децата си в сравнение с техните бащи.