В днешно време владеенето на чужди езици е почти задължително. Има и някои методи, които могат да ни помогнат за по-бързото им усвояване. 

В какво се крие успехът и как да го постигнем

В какво се крие успехът и как да го постигнем

Защо няма невъзможни неща

Според Business Insider, стратегиите, които ще ни улеснят в това начинание, са три. 

Припомняне 

Снимка 373215

Източник: iStock

Най-голямата грешка е, че се опитваме да наизустим купища от думи наведнъж. Вместо това трябва да изпитваме паметта си, като за целта, ако видим молив например, се опитаме да се сетим как е на езика, който учим в момента. 

Съветите на Робин Шарма, за да сме по-продуктивни

Кой е навикът, който успешните хора са изградили

Не на всеки му стиска, но си заслужава

Причината е, че мозъкът се съсредоточава върху запомнянето на по-важните неща като например, че огънят пари. А и всеки път, когато издържим този мини изпит пред себе си, се чувстваме удовлетворение, което ни окуражава да продължаваме. 

Практика му е майката 

Припомнянето е много важно, но ако го правим през няколко месеца, от него няма да има смисъл, особено в началото. Ето защо трябва да го правим ежедневно. Трябва да изградим и своя система, която да ни помага. Ако днес се сетим за думата, която желаем, и я произнесем правилно, то е добре следващата седмица отново да се препитаме за същата. 

Книги, които ни променят

Книги, които ни променят

Как да се самоусъвършенстваме и да намерим щастието

Ако я помним, и всичко е наред, можем да увеличим интервала на две седмици. Ако обаче не се сетим за думата, то трябва да запазим интервала от една седмица, дори да го скъсим. 

Изгубени в превода

Снимка 373214

Източник: iStock

Според сайта, не трябва да превеждаме новите думи, които учим, на майчиния си език. Защото така ще вкараме новия език в рамките на родния ни, а те със сигурност са различни. Това, което е добре да направим, е да се научим да боравим с двуезичен речник, където думата е изписана с нейната транскрипция. 

Как беше на български или как да не убиваме езика си

Как беше на български или как да не убиваме езика си

Facebook група насърчава да използваме български думи, а не чуждици

Това обаче ни лишава от възможността да чуем как се произнася, което пък също много улеснява запомнянето ѝ.