Книгите са прозорец към света и самоусъвършенстването. Без значение дали ги четем на електронен или хартиен носител, те трябва да бъдат неизменна част от нашето ежедневие. Ето защо сме събрали четири книги, които могат да ни променят (или поне да ни накарат да се замислим). 

 

Те могат да бъдат много полезни, за да почерпим опит или да се мотивираме. Ще започнем с Робин Шарма и неговата книга "Наръчник по величие". Шарма има редица издадени книги, някои от които са преведи и на български. В тази конкретно ще открием съвети за лично и пpoфeсиoналнo усъвършенстване. Те са изпитани от самия автор, така че получаваме отговорите наготово и от първа ръка. 

Снимка 341693

Източник: hermesbooks.com

"Тънкото изкуство да не ти пука" е на американския блогър Марк Менсън. Книгата се опитва да ни научи как в свят, в който всеки се е устремил към успеха, привлекателната външност или любовта, трябва да се научим да не ни пука. Но не за всичко, а за по-маловажните неща, които въртят ежедневието ни.

Как Бил Гейтс чете книги

Как Бил Гейтс чете книги

Съвети от един от най-богатите хора в света

Снимка 341694

Източник: helikon.bg

"Яж, моли се и обичай" е доста познато заглавие на Елизабет Гилбърт. В нея ще видим пътешествията, терзанията и, в крайна сметка, равносметката на една млада жена, която преоткрива себе си. Твърде вероятно е тук да открием отговорите и на всички въпроси, които ни мъчат от доста време. 

Мотивация за всеки ден

Мотивация за всеки ден

Която ще ви отнеме 10 минути

Снимка 341695

Източник: hermesbooks.com

"Как да бъдем щастливи (или поне по-малко тъжни)" може да не ни промени, но и да ни направи по-щастливи - ако наистина го желаем. Защото щастието зависи от самите нас. Точно в това ще се опита да ни убеди и Лий Кръчли. И в крайна сметка, ако не успее да ни направи щастливи, то поне ще сме по-малко тъжни. Нали...