Тя обича да приготвя красиви, вкусни десерти, които създават несравними вкусови възприятия и карат рецептори ни да полудяват. За нея сладкарството е магия. Тя е Нина Тарасов. Руски арт шеф сладкар и посланик на "Cacao Barry". Завършила е Ecole Nationale Superieure De La Patisserie, Франция и е участвала в многобройни професионални състезания; консултант по сладкарство и автор в няколко сладкарски журнала.

Снимка 289221

Неин авторски десерт присъства и в ресторант със звезда Мишлен. Ежегодно посещава надграждащи професионални програми в най-добрите европейски кулинарни училища. Работи в Русия и чужбина, като води феноменални Мастър Класове по целия свят. Тя учи участващите в курсовете й да съчетават няколко нестандартни вкуса и съставки, за да постигнат уникални комбинации, провокира въображението и артистичността в създаването на нови десерти.

По време на семинара, който е подходящ и за начинаещи, участниците ще придобият знания свързани с: Видовете шоколад и особености при работа с тях, техники за темпериране, тънкости при изработване на декорации и приготвяне на бонбони и плънки за тях.

Снимка 289261

Изключителните рецепти, които Нина Тарасова ще представи са:

Бригадейро с плънка от крустилан на основата на млечен шоколад

Бонбони с пълнеж от банан и шоколад

Шоколадово блокче с черен сусам и паста Пралин

Трюфели "Къпина и шоколад"

Трюфел с бергамот

Бонбони в капсула с карамел, млечен шоколад, черен шоколад и бергамот

По инициатива на Център за професионално обучение "Хотелиерска Лига" тя ще присъства на 22.04.2017 г. на 10-та Кулинарна купа на България, където ще връчи наградите на победителите. По време на събитието всеки ще може да се запознае с нея и да получи автограф на специално изградения за целта щанд.

На 23 април в известен столичен хотел тя ще проведе семинар на тема "Работа с шоколад", на който ще покаже техники при изготвянето на шоколадови декорации, както и приготвяне на шоколадови бонбони.

Снимка 289260