Тя обича да приготвя красиви, вкусни десерти, които създават несравними вкусови възприятия и карат рецептори ни да полудяват. За нея сладкарството е магия. Тя е Нина Тарасов. Руски арт шеф сладкар и посланик на "Cacao Barry". Завършила е Ecole Nationale Superieure De La Patisserie, Франция и е участвала в многобройни професионални състезания; консултант по сладкарство и автор в няколко сладкарски журнала.
Неин авторски десерт присъства и в ресторант със звезда Мишлен. Ежегодно посещава надграждащи професионални програми в най-добрите европейски кулинарни училища. Работи в Русия и чужбина, като води феноменални Мастър Класове по целия свят. Тя учи участващите в курсовете й да съчетават няколко нестандартни вкуса и съставки, за да постигнат уникални комбинации, провокира въображението и артистичността в създаването на нови десерти.
По време на семинара, който е подходящ и за начинаещи, участниците ще придобият знания свързани с: Видовете шоколад и особености при работа с тях, техники за темпериране, тънкости при изработване на декорации и приготвяне на бонбони и плънки за тях.
Изключителните рецепти, които Нина Тарасова ще представи са:
Бригадейро с плънка от крустилан на основата на млечен шоколад
Бонбони с пълнеж от банан и шоколад
Шоколадово блокче с черен сусам и паста Пралин
Трюфели "Къпина и шоколад"
Трюфел с бергамот
Бонбони в капсула с карамел, млечен шоколад, черен шоколад и бергамот
По инициатива на Център за професионално обучение "Хотелиерска Лига" тя ще присъства на 22.04.2017 г. на 10-та Кулинарна купа на България, където ще връчи наградите на победителите. По време на събитието всеки ще може да се запознае с нея и да получи автограф на специално изградения за целта щанд.
На 23 април в известен столичен хотел тя ще проведе семинар на тема "Работа с шоколад", на който ще покаже техники при изготвянето на шоколадови декорации, както и приготвяне на шоколадови бонбони.