Танцът е дълбоко вроден в ДНК-то на човека и на много животни механизъм, чиято основна функция в природата е да служи като ориентир при размножаването. 

Очевидно в някакъв момент в историята нещо ни се е случило и част от нас са приели гените на маймуни и някои дървесни видове, що се отнася до танцови възможности.

Истината обаче е, че ако включим определени мотиви и прости движения в танца си, ще продължим да изглеждаме също толкова нелепо, но ще въздействаме на отсрещния пол на биологично ниво. 

За мъжете

Мъжете, които танцуват в стил "батка" с полуразперени ръце, така че да се подчертаят перките, раменете, трицепса и всичкото останало мускул, всъщност не са атрактивни за отсрещния пол. 

Снимка 391176

Източник: iStock

Какъв тотален шок, нали? Женският човешки вид разпознава танцовите движения на врата и тези на средната и долната част на тялото на мъжа като привлекателни на физическо ниво.

Женската биология реагира също и на скоростта, с която мъжете движат дясното си коляно, докато танцуват. Колкото по-бързо мърда коляното - толкова по-секси си. Това звучи като да сме го взели от зайците. 

За жените

Снимка 391180

Източник: iStock

Дами, продължавайте да правите това, което правите, казват експертите. Мъжете се влияят най-силно от движения с ханша и седалището - още един абсолютен шок.

Движенията в тази област са свързани с мъжките възприятия за плодовитост и възможност за носене на здраво дете.

Снимка 391178

Източник: iStock

Друго атрактивно нещо за мъжкия пол са асиметричните движения с ръцете - колкото повече жената размахва ръце, толкова по-секси е тя.