Както стана модерно, в началото на всяка година специалисти извеждат основни тенденции в дадена сфера, които според тях ще са актуални в следващите месеци. Е, сексът не прави изключение.

В интимното общуване всичко е въпрос на личен избор. Но вече този избор се свежда и до това кои тенденции ще припознаем като подходящи за нас и партньора ни. Ето няколко предложения от австралийската сексоложка д-р Ники Голдщайн.

Нереално удоволствие

Технологиите все повее завладяват всяка сфера от нашия живот. Затова не е никаква изненада, че те успяват да променят и начина, по който правим секс. И в случая не говорим само за всички палави играчки, които стават все по-иновативни и интригуващи.

Снимка 333423

Източник: iStock

Най-новият секси технологичен хит е използването на VR очила по време на любовната игра и самия акт. Според сексоложката, внедряването на подобни способни в сексуалния ни живот е свързано с притесненията дали сме достатъчно добри и необходимостта от малко помощ за подобряването му.

Очилата за виртуална реалност вече не са в графата иновации и са общодостъпни. С тях може да вкараме себе си и партньора си в един имагинерен свят и да си доставим удоволствие от ново измерение. Буквално.

Снимка 333421

Източник: iStock

Доминиране

За този Свети Валентин ще може да се насладим на "50 нюанса освободени" - последната част от екранизацията на еротичната поредица. Именно тези филми успяха да направят една малка революция не само на големия екран, но и в секс индустрията.

Покрай извратените фантазии на Крисчън Грей и неговата покорна Анастейша се зароди цяла бизнес ниша с артикули за практикуване на BDSM (връзване, доминиране, садизъм и мазохизъм). 

Снимка 333422

Източник: iStock

Бичове, белезници, нашийници, щипки за зърна и всевъзможни атрибути за доставяне на по-хард удоволствие отново заливат пазара в синхрон с очакването за новия филм, забранен за непълнолетни.

Свободата възбужда

Според д-р Ники Голдщайн, тези, които спазват символиката "нова година, ново начало", ще отворят умовете и телата си за нови секс експерименти. Тя смята, че двойките все повече късат с предразсъдъците. А когато се освободят от тях, желанието за секс и удоволствието идват сами.

Снимка 333424

Източник: iStock

На различни места и по всяко време. Затова разнообразяването на сексуалния живот трябва да измести голяма част от новогодишните ни обещания. И действията в тази посока нека започнат от довечера.