След като извадихме летните дрехи, вероятно са ни налегнали някои неприятни мисли, свързани с формата, в която посрещаме топлите месеци. Ако нямаме подобни притеснения, както и търпение да се разхвърлямe по бански, то със сигурност сме късметлии.

Чували сме различни формули за измерване на оптималното си тегло. Най-разпространената е индексът на телесна маса. Но сега ще говорим за един друг метод, при който няма сложни изчисления.

Снимка 361436

Източник: iStock

Д-р Маргарет Атуъл демонстрира в предаване по BBC хитър трик, които за отрицателно време обиколи интернет. Нуждаем се само от конец и нещо, с което да го отрежем. Развиваме макарата толкова, че да стигне от стъпалата до върха на главата ни.

След като сме измерили и отрязали конец с дължина колкото сме високи, го сгъваме на две и така го прокарваме през кръста си около пъпа. Ако не можем да съберем двата края, значи трябва да отслабнем.

Именно областта на корема е една от най-проблемните и при двата пола. Ако сме прекалили с вредните храни, но не и с тренировките, то със сигурност ще се отрази именно там. 

Висцералните или т.нар. скрити мазнини са тези, които правят корема по-голям, а любовните дръжки - по-видими. Освен че са неприятни за силуета, те не са никак добри и за здравето. И въобще не е необходимо да бъдем с наднормено тегло, за да имаме в повече от тези мазнини.

Снимка 361435

Източник: iStock

Именно с акцент върху тях е тестът с конеца. Ако не можем да съберем двата му края пред корема си, значи е време за действие. Затова за да бъдем здрави, обиколката на талията трябва да е по-малко от половината на височината ни.

А най-лесният начин да свалим корема и мазнините в областта на талията, които вредят на всички органи, е с тичане или плуване. Разбира се, трябва да редуцираме въглехидратите и да наблегнем на полезните протеини, за да може следващият път да се похвалим с положителен резултат на теста.