В началото на всяка връзка тръпката и химията взимат превес. Именно те гарантират и страхотните сексуални преживявания с новия партньор. Но ако отношенията не останат на ниво физическо общуване и неусетно сме стигнали до петата си годишнина, със сигурност сексът не е същият.

От какво страда сексът

От какво страда сексът

Неща, които вредят на либидото

Както и всичко друго! Страстта се е изнизала от спалнята по чорапи и започват да ни връхлитат мисли какво ще стане, ако омръзнем на половинката, и той/тя реши да потърси забавления другаде.

Няма спор, че сексът за забавление и този "по любов" носят със себе си различни емоции. Разбира се, всеки има своите предпочитания. Но ако вече сме обърнали гръб на разгулния живот и полигамията, добре е да знаем, че тези промени в леглото са напълно нормални и не са признак на изчерпване на връзката или нещо подобно.

Снимка 348245

Източник: iStock

Състезание

Когато тепърва опипваме почвата с нов сексуален партньор, съществува онова напрежение, че всеки път трябва да бъдем все по-добри. А то е в състояние да скапе удоволствието и накрая всичко да приключи с фиаско. 

Когато обаче имаме дълга връзка, подобно желание - точно днес да правим най-добрия секс в живота си, няма. Е, да, няма лошо да се постараем, но не на всяка цена. А и не е болка за умиране, нали утре може пак да пробваме.

Днес не, а утре?

Когато сме на етап "гаджета", най-вероятно си пресмятаме колко пъти в седмицата и месеца сме се отдали на креватни ласки. И най-вероятно бройката е по-голяма в сравнение с тази, ако живеем заедно. Самият факт, че може да го правим, когато решим, не означава, че ще го правим постоянно.

Снимка 348244

Източник: iStock

Понякога не сме в настроение, друг път сме скапани от работа, после пък сме болни. Но това не е проблем, до момента в който сексът стане по-скоро изключение в живота ни. Ще го усетим, със сигурност.

Дрехите

Когато страстта бушува, искаме възможно най-бързо да отървем себе си и партньора от всички дрехи. Но когато вече сме свили семейно гнездо и лежерното гледане на филм преминава в секс, невинаги е необходимо да бъдем чисто голи. И това не изглежда странно, а по-скоро удобно.

Голи, и?

Съвместното съжителство води и до една друга промяна - голотата не винаги предхожда секса. С времето свикваме да виждаме партньора без дрехи в различни ситуации и това невинаги действа възбуждащо.

Снимка 348248

Източник: iStock

А после?

Гушкането след секс безспорно е сладко. Но понякога се налага да се лишим от него, за да извадим дрехите от пералнята или да нахраним кучето, което не спира да досажда, пише Cosmopolitan.