Напоследък Холи Бери използва своя Instagram профил, за да предлага различни диети и фитнес съвети на своите почти четири милиона последователи.

Всяка седмица актрисата и нейният треньор Питър Лий Томас споделят опита си като част от серията Fitness Friday. Не крие и тайните си за това как изглежда толкова страхотно.

Един от начините, по който Холи Бери поддържа тялото си винаги във форма, е като непрекъснато сменя тренировките си. Във видео тя обяснява, че за да предизвиква мускулите на тялото си, се нуждае от разнообразие. Томас й дава различни движения всяка седмица, заради което до момента не е и повторила едно упражнение два пъти.

Диетата също ѝ е приоритет. Започва я като начин да се справи и контролира диабет тип 2. Хранителният план включва високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати, което забавя и процеса на стареене. Въпреки че не го прави през цялото време, актрисата практикува и интермитентно гладуване - яде само на определен период от време.

Съветът на Холи Бери е да не мразим кардио тренировките, защото с тях не само се губи тегло, но помагат и за по-добра функция на сърцето, за по-хубава кожа, както и за повишаване на сексуалното желание. Нейните любими кардио упражнения са обикновени скокове, скокове звезда и подскоци с високи колене.

Според Холи Бери възстановяването е също толкова важно, колкото и самото натоварване. Тя задължително използва разтягането за възстановяване. Прави го преди и след всички тренировки.