Rolly с е големината на яйце на Фаберже, но неговата стойност е в друго измерение. Всъщност то е преносим аудиоплейър със формата на яйце, с вградени стереоговорители и 2GB собствена памет, без слот за разширение.

Уникалното му е, че когато включиш музиката или я излъчваш към него чрез Bluetooth от мобилен телефон, то започва да танцува според ритъма и жанра й. Ефектът от танца се подсилва от двата капака (отгоре и отдолу на яйцето), които се отварят, въртят и движат и от двата пръстена, които възпроизвеждат над 100 000 цвята.

Когато вземете Rolly в ръце специални жироскопи отчитат, кой пръстен се пада отгоре и той поема функцията за увеличаване/намаляване на звука, а долният за смяна на парчетата. Ако го обърнете наопаки, двата пръстена разменят взаимно функциите си. Когато Rolly е в хоризонтално положения върху някаква повърхност, можете да увеличавате звука, само като го въртите по посока на часовниковата стрелка и съответно да го намалите като го въртите в обратната.

Очевидно за сравнително сложната танцова хореография на Rolly са използвани някои от разработките за Aйбо (прословутото куче-робот на Sony, представено още през 1999 г.) В комплекта му освен зареждачка за батерията (която издържа до 5 ч плейбек) има и диск и специален софтуер Rolly Choreographer за създаването на автоматични или персонализирани хореографски програми.

Ако след няколко месеца, нетът бъде залян от клипове на танцуващи бели или черни яйца, не се учудвайте - Rolly може да е заменил тамагочитата, като новата техно мания на японците.

Rolly ще струва около 700 лв.

Танцът на Rolly във видеото горе

Очаквайте още новини, какви други интересни продукти за българските потребители показа Sony