Урбанизацията не е нещо ново, но не можем и да кажем, че е завършен процес. Градовете стават все по-големи и пренаселени, защото там хората намират препитанието си. Логично, това води до голямо струпване на автомобили, заводи и какви ли не други източници на замърсяване на едно място. През топлите месеци мръсният въздух, който всички дишаме, не се забелязва толкова. През студените обаче проблемът лъсва отново и отново.

4 начина да се справим с мръсния въздух

4 начина да дишаме по-чист въздух

Как да облекчим тежкото положение с мръсния софийски въздух

Така чистият въздух се превръща в може би едно от най-скъпоценните неща на съвремието ни - гаранция и за доброто ни здраве. И ако недостатъкът на века ни е, че замърсяваме въздуха и околната среда стремглаво, то положителната му страна е, че технологиите се развиват все повече.

Благодарение на това развитие можем да се погрижим за въздуха в затворените помещения, които обитаваме.

Домът, мръсният въздух и навиците, които го създават

Въздухът у дома ни убива

Защо и как да го предотвратим

На пазара в момента има голямо разнообразие от уреди, които пречистват въздуха в затворените помещения. В по-ниския ценови клас (до 500 лв.) можем да се оборудваме с пречиствател на Rohnson, Sencor, Gorenje или Tefal. В по-високия (над 500 лв.) пък можем да открием пречиствателите на Philips, Electrolux, DeLonghi и Sharp.

В отбора на най-добрите отскоро е и LG PuriCare.

Тайната е във външния вид

Ако съдим по снимките ще останем с впечатлението, че е малък и компактен, но това не е точно така. Пречиствателят на въздух на LG е висок малко над метър и широк 37 см, а формата му е кръгла. За повечето хора това вероятно биха били недостатъци, но пък точно там се крие силата му.

Снимка 400151

Източник: LG

Благодарение на размерите си, LG PuriCare може да пречисти въздуха в помещение с площ до 91 кв.м, а кръглата му формата спомага да поглъща и след това да разпръсква пречистения въздух във всички посоки.

Пречистване на 360°

За това спомага функцията Clean Booster. Когато бъде задействана, в горната част на LG PuriCare се активира вентилатор, който се върти на 360°. По този начин разпръсква пречистения въздух на почти осем метра в цялото помещение.

Филтрите

Пречиствателят на LG идва с два филтъра, които пречистват влезлия в тях въздух от фини прахови частици, алергени, домашни миризми и вредни химикали.

Снимка 400163

Източник: LG

Филтрите са разположени в горната и в долната му част. Горният пречиства въздуха в горната част на помещението. Задачата на долния пък е да пречисти въздуха там, където най-често се подвизават пълзящите ни бебета и домашните ни любимци.

Смяната на филтрите зависи от замърсеността на въздуха в помещението, в което е LG PuriCare. Това означава, че могат да изкарат както една година, така и три месеца. Но можем да удължим използването им, почиствайки ги с прахосмукачка.

Всичко на показ

Снимка 400148

Източник: LG

От дисплея на пречиствателя можем да разберем каква е концентрацията на фини прахови частици и миризми в познатата ни цветова вариация от зелено към червено. Така ще сме наясно с какво пълним дробовете си във всеки един момент.

Дръж кормилото

Снимка 400164

Източник: LG

Можем да управляваме LG PuriCare по три начина - боравейки директно с дисплея му, чрез специално дистанционно и чрез мобилно приложение, което първо трябва да свалим на смартфона си.

Именно заради всички тези предимства, цената на LG PuriCare е по-висока от тази на пречиствателите на въздух във високия ценови клас - 2499 лв.