Starbucks посреща настъпващото лято с ледени кафе-предложения. Новите напитки предлагат прекрасен начин за разхлаждане и зареждане с енергия в летните горещини. Любителите на марката еспресо могат да го опитат в класическите Starbucks® Iced Caffé Americano или Iced Caffé Latte. Тези, които искат да се поглезят, могат да опитат  новите напитки Dark Berry Mocha Frappuccino®  blended coffee (с вкус на горски плодове) и Strawberries and Cream  Frappuccino®   blended cream (освежаващ вкус на ягоди и сметана).

Starbucks Frappuccino® blended beverage е създадена през 1995 г. и оттогава се е превърнала в любима напитка за лятото на милиони клиенти на Starbucks в цял свят. Frappuccino® blended beverage тръгва от едно заведение на Starbucks в Санта Моника, Калифорния, където местните баристи започват да приготвят ледени напитки за клиентите си.

Тези напитки се превърнали в хит и през 1995 г. Starbucks представя официално Frappuccino® blended beverage на територията на САЩ в два вкуса - Coffee и Mocha. От 1995 г. насам марката представя повече от 25 иновативни вкуса на Frappuccino® blended beverage и четири основни групи blended beverages (напитки, които се приготвят в блендер с лед): coffee (с кафе), crème (без кафе) и light (по-нискокалорична версия), както и juice (плодови).