Съставки:

500 г пилешко филе
150-200 г дървесни гъби муър (шийтаке)
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 люта чушка (4 малки тайландски чушки)
1 малък морков
2 глави лук
2 скилидки чесън
1 белтък
3 с. л. соев сос
4 до 5 с. л. нишесте
1 с. л. оцет
4 с. л. зеленчуков бульон
2 с. л. доматено пюре
3 с. л. червено вино
1 ч. л. захар
1 малко парче джинджифил
сол на вкус

Начин на приготвяне :

Първа стъпка : Нарязвате пилешкото филе на малки парчета, които се мариноват с 2 с. л. от нишестето, белтъка, солта, соевия сос, олиото и виното. Всичко се оставя да престои 40 минути.

Втора стъпка : В купичка смесвате останалото нишесте, бульонът, доматеното пюре и захарта. Пилешките кубчета запържвате в силно сгорещено олио в тиган. Бъркате непрекъснато, след което ги изваждате.

Трета стъпка : В мазнината от тигана се пържат нарязаните наситно лук, джинджифил, чесън и люти чушки. След това добавяте и нарязаните на едро чушки, кръгчетата морков и гъбите. Отново бъркате непрекъснато.

Четвърта стъпка : Сипвате сместа от нишесте, бульон, доматено пюре и захар и разбърквате, докато сместа се сгъсти. Слага се пилешкото месо, пържи се още 1-2 минути при непрекъснато бъркане и се сервира с гарнитура от бял ориз.