Родината на оригиналната рецепта се оспорва от няколко държави- Англия, Германия, Чехия и Испания. За първи път се появява в готварската книга на Massialot през далечната 1691г., а френското име на рецептата се използва и в английския превод. Впоследствие Massialot променя името на рецептата на „crème à l'Angloise"(крем по английски).

Списък на необходимите продукти:

7 с. л. захар
200-250 мл. прясно мляко
4 жълтъка
1 пакетче ванилия
1 лимон
1 пакетче суха сметана
100-150 мл. прясно мляко за разбиване

Първо- В тенджера карамелизирайте 4 с.л. от захарта. Жълтъците на яйцата се отделят и се разбиват с 2-3 с. л. захар, докато се получи бледожълт цвят.

Второ- Карамелизираната захар оставете да се охлади и преди да се е стегнала напълно, я разредете с кипналото прясно мляко. Оставете я в тенджерата да кипне, като я разбърквате, докато млякото разтопи захарта. Горещата смес налейте при жълтъците и я разбийте с миксер.

Трето- Прехвърлете сместа в подходяща купа, която поставете в тенджера с гореща вода, като гледайте да не докосва дъното (водна баня). Разбъркайте с тел и прибавете пакетче ванилия за аромат. Когато сместа се сгъсти, трябва да се оттегли от горещата вода, след това се оставя да се охлади.

Четвърто- Сметаната разбийте с прясното мляко, докато стане пухкава.

Пето- В крема добавете сока и настърганата кора на лимона, сложете сметаната. Разбъркайте добре и разпределете в купички, които покрийте с фолио. Кремът се сервира добре охладен.