Ето няколко съвета за това как можете да помогнете на коремните си мускули без да правите упражнения:

1. Оправете стойката си.

Когато стоите изправени на стола докато се храните или докато работите на компютъра вие автоматично вкарвате коремните мускули в действие.

Снимка 217760

2. Пийте много вода.

Ако не пиете достатъчно вода, тялото ви започва да се презапасява. Трябва да пиете най-малко от 6 до 8 чаши дневно, за да снабдявате тялото си с достатъчно H2O.

3.Редовно ходене до тоалетната.

Много дами се чувстват неудобно да говорят на тази тема, но трябва да знаете, че веднъж дневно трябва да се изхождате. Ако имате проблем с това, специалистите съветват да си определите час от денонощието, в който да го правите и не след дълго тялото ще свикне с това.

4. Яжте внимателно.

Не гълтайте набързо, а дъвчете всяка хапка 10 пъти преди да я  глътнете. В противен случай тялото трябва да работи извънредно, за да разгради храната в стомаха, което може да доведе до газове и стомашно разстройство. Плюс това, когато се яде бързо, сме по-склонни да поглъщаме въздух, което подува корема.

5. Приемайте пробиотици.

Пробиотиците са добрите бактерии, които помагат на храносмилателната система да разгражда храната по-добре и предотвратяват стомашно-чревни проблеми. Специалистите предлагат в храненето винаги да включвате храни като кисело мляко, кимчи, мисо, кисело зеле, или добавка, съдържаща най-малко 50 милиграма пробиотици.

6. Разхождайте се.

Според експертите 30-минутна разходка дневно помага за обмяната на веществата и по-ефективното изгаряне на мазнините в талията.

7. Дъвчете дъвки.

Специалистите обясняват, че дъвченето предотвратява образуването на допълнителен въздух в корема, а ментата действа най-много в тази посока.

8. Почивайте си.

Ако сме стресирани и преуморени тялото ни произвежда повече стероиди и хормони на стреса, които влияят отрицателно върху храносмилателната система, което води до запек и свръхтегло. Кортизолът е хормон, който изпраща излишните мазнини директно към средната част на тялото в опит да защити нашите жизненоважни органи. За да намалим напрежението, лекарите съветват, че всеки ден трябва да отделяме по 20 минути, в които да релаксираме.