Свежата комбинация между сладко и солено е водещо в тези три рецепти.

Коктейлни хапки с пъпеш и прошуто

Необходими продукти за 4 порции:

1 пъпеш
12 фино нарязани парчета прошуто
зехтин
черен пипер
коктейлни пръчици

Начин на приготвяне:

Нарежете пъпеша на резени, обелете кората, а сърцевината направете на кубчета.
Всяко парче пъпеш увийте с прошуто, на рулце.
Поръсете с прясно млян черен пипер и зехтин, на вкус.
Сервирайте като предястие.

Супа от пъпеш

Необходими продукти за 6 порции:

1 пъпеш
8 ч.чаши зеленчуков бульон
1 с.л. зехтин
1 люта чушка
няколко стръка мента
щипка морска сол

Начин на приготвяне:

Бульона, зехтина и солта разбъркайте в кухненски робот.
Добавете останалите продукти и пюрирайте.
Поднесете супата охладена.

Салата от пъпеш и моцарела

Необходими продукти:

1 пъпеш
250 гр. моцарела

За заливката:

4 с.л. зехтин
стръкче босилек
сокът от 2 лимона
сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Оформете топки от сърцевината на пъпеша, със специална лъжичка. Направете на топки със същия размер и моцарелата.
Оформете пъпеша и сиренето в салатна чиния или ги разпределете в купички.
Накълцайте босилека наситно и го размесете със зехтина, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус.
Залейте салатата.
Сервирайте на стайна температура.

zadoma.com