Шеф Андре Токев се е учил от най-големите кулинари в Германия и Франция.

По-голямата част от семейството му и днес живее в Германия.

За специална фотосесия на списание Еva, както и за Великден, се събраха Андре и съпругата му Мария, заедно с двете им дъщери Ренета и Елиза, сестрата Симона с дъщеричката си Матилде и съпруга си Сирил и зетят Веско.

Пред изданието, един от най-известните български кулинари, се зарича, че скоро ще има и ресторант в Германия, и че му се иска цялото му семейството да работи заедно.

Ето и предложенията за козунак и агнешко, които шеф Токев споделя с читателите:

КОЗУНАК

1 кг брашно, 250 мл прясно мляко или вода, 250 г олио или мас, 300 г захар, 1 кубче мая, 2 ванилии, кора от един лимон, 5-6 яйца

С половината от млякото и с малко брашно се разбърква маята и се оставя да набъбне. Разбиват се в купа яйцата със захарта и мазнината. Прибавя се маята и се досипва пресятото брашно.

Измесва се меко тесто, оставя се на топло два часа да втаса. След това се премесва, оформя се плитка и се оставя още един час да втасва в съда, в който ще се пече.

Пече се в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.

ПЕЧЕНО АГНЕШКО

Месото се запържва от двете страни в зехтин. Изважда се в тава и в същата мазнина се запържва малко от бялото на пролетен чесън и лук, както и моркови. Добавят се мента и босилек или мащерка.

След като зеленчуците добият златист цвят, се добавя една лъжица доматено пюре или салца. Като се изпари течността, се гаси с малко червено вино, долива се и малко вода. Този сос се изсипва в съда, където е месото.

Пече се около 20 минути на 220 градуса, след което температурата се намалява на 100 градуса и се оставя около 6 часа.

Шеф Токев е сервирал гозбите си пред световни величия като Ангела Меркел, Вернер Херцог, Бил Клинтън, Шарлийз Терон, Борис Бекер, Парис Хилтън, Дъстин Хофман, Виталий и Владимир Кличко и др.