Любо Нейков освен с изключителен талант е известен и с кулинарните си умения. Той винаги е готов да сподели рецепти, които знае със стотици наизуст. Пред “Телеграф” комикът разказа своя начин да прави запечени зелеви сарми. Ето какво каза:
“Това са постни сарми, но изобщо не им се разбира, че са без месо. Запържваме една глава лук. След това се прибавят малко подправки – червен пипер, много малко къри, много малко куркума, и начукани на едро орехи. Прибавя се една лъжица или две лютеница, чаша доматен сос и половин чаша ориз. След това се слага малко вода и малко нарязан магданоз. Прибавя се сол на вкус, още малко пипер. И това нещо се бърка, докато оризът поеме цялата влага на сместа.
А сместа трябва да е 90% готова. След като стане 95% готова, се маха от котлона. И като поизстине леко се слага в зелевите листа, които се завиват в сармички и се слагат в тенджера. Прибавя се допълнително зехтин, а и малко вода. Слага се най-горе чиния, която да натисне. Вари се не повече от половин час. След това се вадят и внимателно се поставят в тавичка и се запичат леко. Става още по-вкусно, ако се прибави и половин консерва царевица”.