С нетрадиционно йога парти в столицата бе представена пред журналисти и топ блогъри последната иновация в грижата за кожата.

Философията за младостта вече не изисква методи с мигновен ефект, а един по-различен, комплексен поглед върху живота ни и появата на признаците на стареене. Редица изследвания доказаха, че 80% от видимите признаци на стареене не се дължат на генетичната предразположеност, а на фактора, който учените наричат "експозом" - всички фактори на околната среда и начина на живот (UV лъчи, тютюнопушене, начин на хранене, стрес и качество на съня).

Снимка 294842

В синхрон с философията на глобалното SLOW движение, иновацията в грижата за кожата повелява да правим нещата с правилното темпо, за да получим добри резултати. Маниакалното преследване на незабавни резултати отстъпват място на нова идеология - инвестицията в бъдещето на една по-красива и сияйна кожа. Как може да стане това? Просто забавете темпото. Така се грижите за красотата си, смятат привържениците на SLOW философията.

"Когато забавим оборотите получаваме повече удоволствие, спокойствие и смисъл в живота си. Това ни прави по-щастливи, здрави и продуктивни. Храним се по-добре, работим по-добре, обичаме по-добре - правим всичко по-ефективно и му се наслаждаваме повече", споделя Карл Оноре, един от основателите на SLOW движението.

Можем ли обаче да забавим признаците на стареене? Отговорът е в термина "Експозом". Това е научна концепция, която се появява през 2005 г. и доказва връзката между външните фактори, начина на живот и здравословното състояние на човека.

След 20 години изследвания в тази област, Лаборатории VICHY създават Slow Âge - серия, в синхрон с нуждите на кожата. Новият метод против стареене се дължи на иновативна формула с три активни съставки: Антиоксидантен екстракт Baicalin, Bifidus пробиотичен дериват и Термална минерализираща вода.