Вчера, 31 юли, хвърлихме един поглед на героите от The Irishman. Няколко часа по-късно пък Netflix решиха да ни изненадат и пуснаха първи трейлър.

The Irishman, Робърт де Ниро, Ал Пачино, Netflix, Мартин Скорсезе,"Ирландецът" и първи поглед към филма

Робърт де Ниро и Ал Пачино отново заедно във филм

Първи поглед към The Irishman на Мартин Скорсезе

The Irishman е режисиран от Мартин Скорсезе и ще бъде видян за първи път от публика на 27 септември като част от кинофестивала в Ню Йорк.

Филмът е базиран на книгата на Чарлз Бранд "I Heard You Paint Houses: Frank "The Irishman" Sheeran & Closing the Case on Jimmy Hoffa".

Джими Хофа (Ал Пачино) e профсъюзен лидер на превозвачите в САЩ по това време, който не е доволен нито от политическата обстановка в страна, нито от това как тя се отразява на бизнеса му. В търсене на някакъв вариант за промяна той се среща с мафиотския бос Ръсел Буфалино (Джо Пеши).

Буфалино свързва Хофа с Франк Шийрън (Робърт де Ниро), един от най-добрите наемни убийци по онова време, известен повече като Ирландеца.

В трейлъра виждаме как в разговор по телефона профсъюзният лидер подхвърля репликата на Франк Шийрън "Чух, че боядисваш къщи?"...

Същата реплика в книгата е използвана, за да бъде зададен по завоалиран начин въпросът дали Ирландеца убива хора за пари. В трейлъра не става ясно коя точно ще бъде жертвата, но малко по-късно виждаме, че Джон Кенеди е бил убит.

По принцип именно Ирландеца е свързан с убийството на Кенеди, но не можем да твърдим на 100%, че и във филма ще бъде така.

Netflix, The Irishman, Оскарите и какви са плановете на стрийминг платформата за филма

Големите планове на Netflix за спечелване на Оскар

Стрийминг платформата се е обсебила от мисълта за Оскари

Видяното ни хареса, както и технологията, чрез която актьорите са подмладени. Въпреки трейлъра, Netflix запазват мълчанието си около това кога The Irishman ще бъде наличен в платформата им.