Netflix сa набрали чудовищна скорост и ще бъде трудно някой да ги спре. Е, не е невъзможно, но ще бъде наистина трудно. 

The Irishman: Робърт Де Ниро, Джо Пеши, Ал Пачино и Харви Кайтел заедно

Робърт Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кайтел заедно

Първи тийзър на новия филм на Скорсезе

Поредното доказателство е филмът The Irishman, в който ще видим Робърт де Ниро и Ал Пачино в главните роли, а с участие ще се отчете и Джо Пеши. Към това прибавяме и Мартин Скорсезе, който режисира. Наистина страхотно.

Netflix обаче имат намерението да повторят упражнението с Roma на Алфонсо Куарон, който беше номиниран в 10 категории за наградите Оскар и спечели в три от тях, и да вкарат филма на Скорзесе в борбата за статуетки. 

Netflix, Mercedes, Ferrari, Formula 1: Drive to Survive защо стрийминг платформата нападна двата отбора

Защо Netflix нападна Mercedes и Ferrari

Проява на професионализъм или нещо друго

За целта обаче стрийминг платформата похарчи доста милиони и за лимитарано време пусна черно-белия филм в определени кина в САЩ. 

Според The Hollywood Reporter, самият Скорсезе също иска The Irishman да се завърти по кината. Интересното е, че гангстерската драма е с доста сериозен бюджет - 125 милиона долара. Според източници на изданието, Netflix се цели в Оскар за най-добър филм, който тази година им се изплъзна. 

The Irishman обаче трябва да тръгне и по кината, както вече казахме, и да отчете някакви приходи в бокс офиса, в което изобщо не се съмняваме. Към този момент стрийминг платформата не е обявила премиерна дата, но ни загатна, че ще бъде тази есен. 

Netflix, Disney, Warner Bros., Fox и може ли стрийминг платформата да загуби част от съдържанието си

Netflix може да загуби 20% от съдържанието си

Най-лошите прогнози са такива, а ето и защо

Стивън Спилбърг пък упражнява натиск да бъде прието правило филмите, които имат претенции за Оскар, да бъдат завъртани по кината не по-малко от четири седмици. Това си е директно заяждане с Netflix и политиката им, но Спилбърг не е единственият от Академията, който негодува. 

The Irishman е приоритет за стрийминг платформата и това доказва фактът, че почти 60-секундният тийзър беше излъчен по време на Оскарите. А ABC, телевизията, държаща правата за излъчване на церемонията, таксува всеки 30 секунди с между два и три милиона долара. 

Новите филми и сериали на Netflix през март

Новите филми и сериали на Netflix през март

Месецът е повече от интригуващ

Като оставим това, направо нямаме търпение да дойде есента, а трябва да прибавим, че на 9 август по кината в България ще се тръгне "Имало едно време в Холивуд" с Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Марго Роби и Куентин Тарантино на режисьорския стол.