Годината почти неусетно се изтърколи и остана съвсем малко до 2019 г. Преди това обаче има доста филми и сериали, които да бъдат изгледани. Дори и само през ноември, дори и само по Netflix. 

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Новите филми и сериали на Netflix през октомври

Сериозна подготовка за Хелоуин

House of Cards

Скандалът около Кевин Спейси безспорно повлия върху кариерата на актьора, но се надяваме, че това няма да се отрази и на шестия сезон на House of Cards. Да, Спейси ще отсъства, но пък Робин Райт отново ще бъде Клер Ъндърууд. 

Франк Ъндърууд (Кевин Спейси) е мъртъв и сега съпругата му ще трябва да се справи с трудната задача да бъде президент. По всичко личи, че тя ще изведе задкулисните игри на ново ниво в името на властта.

Последният сезон на House of Cards с първи тийзър

Последният сезон на House of Cards с първи тийзър

И, очаквано, без Кевин Спейси

Шестият сезон ще бъде от осем епизода, което е чувствително по-малко от предходните, които бяха от по 13.  

House of Cards е в Netflix от 2 ноември

The Other Side of the Wind 

Орсън Уелс е един от емблематичните режисьори, а The Other Side of the Wind е филм, който той не е завършил. Заснел е само част от него, но след това се е отказал. Няколко десетилетия по-късно обаче, с общите усилия на негови приятели, филмът ще види бял свят.

Действието се развива през 70-те години на миналия век, когато режисьорът Джейк Ханафорд, главният герой, се завръща в САЩ след дълги години, прекарани в Европа. Той иска да завърши своя последен филм, но това се оказва доста трудна задача. 

 The Other Side of the Wind е в Netflix от 2 ноември

They'll Love Me When I'm Dead

Това пък е документален филм за Other Side of the Wind на Орсън Уелс. Да, може и наистина изглежда малко странно, но They'll Love Me When I'm Dead по-скоро ще разказва за направата на последния филм на Уелс. Целта е двата филма да се допълват взаимно. 

Режисьор на They'll Love Me When I'm Dead е носителят на Оскар Морган Невил. 

      They'll Love Me When I'm Dead е в Netflix от 2 ноември

Outlaw King

В Outlaw King Крис Пайн ще влезе в ролята на Робърт I - шотландски крал в периода 1306-1329 г. Това трябва да ни подсказва, че ще видим филм за волята и гордостта, толкова присъщи за шотландците. 

Робърт I е бил прокуден от родината си, но решава да се завърне, за да обедини народа си и да подеме война за независимост от англичаните. 

 Outlaw King е в Netflix от 9 ноември

Medal of Honor

Тук отново ще става дума за чест и за нейното опазване. Medal of Honor е антология от осем части, дело на продуцента Робърт Земекис и режисьора Джеймс Мол. 

Примесени са документални кадри с такива от интервюта на хора, които са дали всичко за родината си. А за саможертвата си са получили най-престижната военна награда - Медал на честта

 Medal of Honor е в Netflix от 9 ноември

Westside

Тук тематиката ще бъде доста по-лека, защото става въпрос за девет музикални таланта, които имат пет седмици, за да променят живота си. 

За това време ще трябва да овладеят демоните си и да дадат най-доброто от себе си. Това няма да е никак лесно, а дали сериалът си заслужава - ще разберем от дебютния сезон. 

Westside е в Netflix от 9 ноември

The Ballad of Buster Scruggs

Отново попадаме на една антология, която обаче се състои от шест части. Интересното е, че всяка една разказва различна история от Дивия Запад. Но акцентът ще бъде хвърлен по-скоро към смешната страна. 

  The Ballad of Buster Scruggs е в Netflix от 16 ноември

The Kominsky Method

Санди (Майкъл Дъглас) и Норман (Алън Аркин) са двама приятели, които умело се справят с трудностите в живота, защото прекарват всичко през призмата на хумора. 

Санди е успял холивудски актьор, който се е превърнал в ментор на по-младите. Норман пък е неговият дългогодишен агент и най-верен приятел.

Двамата остаряват, но приятелството им не; животът им поднася лимони, а те си правят лимонада, защото са най-добри приятели. В добро и в лошо. Очаква ни забавление от класа, а за да получим най-доброто се е погрижил е Чък Лори ("Двама мъже и половина", "Теория за Големия взрив"). 

The Kominsky Method е в Netflix от 16 ноември

Narcos: Mexico

Дойдохме си на думата. Няма да крием, това е най-чаканото от нас заглавие през последните няколко месеца. В трите сезона на Narcos видяхме много, ама наистина много дрога, убийства, подкупи и игра с властта. 

Какво ще ни предложи Narcos: Mexico

Къде ще продължи кокаиновата война от Narcos

Още детайли около новия сезон

Narcos: Mexico ще ни предложи от същото, но ще сменим Колумбия с Мексико, където ще проследим зараждането на картелите и търговията с кокаин.    

 Narcos: Mexico е в Netflix от 16 ноември

The Christmas Chronicles

Хо-хо-хоу! До Коледа остава още доста време, но Netflix са решили да ни зарадват с един типичен коледен филм. В The Christmas Chronicles ще видим Кърт Ръсел в ролята на Дядо Коледа, а две деца ще се превърнат в негови верни помощници в опит да спаси празника.

Да, знаем, типичната коледна история е, но признаваме, че сме болни на тази тема и затова ни допада много. 

 The Christmas Chronicles е в Netflix от 22 ноември

1983

Това е последното заглавие с премиера през ноември, но също като останалите си заслужава. 1983 ни праща през 2003 г. в Полша под съветска власт, а Студената война все още не е приключила. 

Но през 1983 г. е бил извършен терористичен акт, който не е позволил на Полша да се освободи, а Съветският съюз все още да функционира. Двадесет години по-късно един студент по право с помощта на полицай ще открие, че всичко може да е било една лъжа и конспирация. 

1983 е в Netflix от 30 ноември