Каквото и да си говорим, Netflix са една от причините всички ние да гледаме толкова добри сериали. И не само техни, а от всички компании, заели се да ни забавляват със серийни истории, подавани на сезони.

Затова и появата точно на Netflix след време сигурно ще я определят като преломен момент в индустрията. А високото качество е само част от този момент, също както Narcos е част от добрия имидж на стрийминг компанията.

Какво е "Да обичаш Пабло"

Какво е "Да обичаш Пабло"

Филм за многото лица на Пабло Ескобар

Първите два сезона на Narcos в детайли показаха колко точно богат, добър, но и безскрупулен убиец е Пабло Ескобар.

И ако случайно вече сте гледали филмовата продукция "Да обичаш Пабло", но не сте гледали Narcos (или обратно), по-добре е, гледайки ги, да не се опитвате да хвърляте някакви паралели помежду им. Подобни опити не биха били особено акуратни, защото фокусът, макар и паднал върху един и същ човек, е по-различен.

 

Вагнер Моура така удобно се намъкна в кожата на Ескобар и толкова добре се справи с образа му, че още ни липсва. Той изигра и силните, и слабите години, и смъртта на колумбийския наркотрафикант в два добри сезона.

След тях дойде и трети, в който фокусът беше изцяло върху най-големия конкурент на Пабло Ескобар в производството и разпространението на наркотици - картела Кали. 

Да, и трите сезона си заслужават гледането. А сега се задава и четвърти, който ще прехвърли топката от Колумбия към Мексико.

За огромно наше съжаление Хавиер Пеня, героят на Педро Паскал, няма да бъде част от новия сезон. 

Но според The Hollywood Reporter, щафетата от Паксал ще поемат Диего Луна ("Кръвен баща", 2016 г.) и Майкъл Пеня ("Ант-Мен и Осата"), а новият сезон ще се казва Narcos: Mexico. Той ще ни върне към корените на наркотиците в Мексико, когато не е имало организирани групировки, а просто отделни дилъри. 

Тогава обаче картелът Гуадалахара започва уверено да се налага на кокаиновия пазар, а като негов предводител ще видим Феликс Гаярдо (Диего Луна).

Основният човек, който ще се опита да разбие картела, отново ще бъде агент на DEA (Отдел за борба с наркотици) - Кики Камарена (Майкъл Пеня). 

Майкъл Пеня като Кики Камарена

Източник: Netflix

Майкъл Пеня като Кики Камарена

Приликите с "оригиналния" Narcos са доста, но Narcos: Mexico със сигурност ще ни предложи неща, за които дори не подозираме. Най-малкото ще се върнем назад във времето, защото събитията се развиват през 70-те и 80-те години на миналия век.

Диего Луна като Феликс Гаярдо

Източник: Netflix

Диего Луна като Феликс Гаярдо

Netflix спаси "Луцифер"

Netflix спаси "Луцифер"

Ще гледаме Том Елис поне още един сезон

Към Диего Луна и Майкъл Пеня ще се присъедини и Арън Стейтън ("Момчетата от Медисън авеню"). Narcos: Mexico все още няма премиерна дата, но се очаква да го видим до края на 2018 г.