Каквото и да си говорим, Netflix са една от причините всички ние да гледаме толкова добри сериали. И не само техни, а от всички компании, заели се да ни забавляват със серийни истории, подавани на сезони.

Затова и появата точно на Netflix след време сигурно ще я определят като преломен момент в индустрията. А високото качество е само част от този момент, също както Narcos е част от добрия имидж на стрийминг компанията.

Какво е "Да обичаш Пабло"

Какво е "Да обичаш Пабло"

Филм за многото лица на Пабло Ескобар

Първите два сезона на Narcos в детайли показаха колко точно богат, добър, но и безскрупулен убиец е Пабло Ескобар.

И ако случайно вече сте гледали филмовата продукция "Да обичаш Пабло", но не сте гледали Narcos (или обратно), по-добре е, гледайки ги, да не се опитвате да хвърляте някакви паралели помежду им. Подобни опити не биха били особено акуратни, защото фокусът, макар и паднал върху един и същ човек, е по-различен.

Netflix забранява ревютата на потребители

Netflix забранява ревютата на потребители

И се вдигна врява до небесата

 

Вагнер Моура така удобно се намъкна в кожата на Ескобар и толкова добре се справи с образа му, че още ни липсва. Той изигра и силните, и слабите години, и смъртта на колумбийския наркотрафикант в два добри сезона.

След тях дойде и трети, в който фокусът беше изцяло върху най-големия конкурент на Пабло Ескобар в производството и разпространението на наркотици - картела Кали. 

Да, и трите сезона си заслужават гледането. А сега се задава и четвърти, който ще прехвърли топката от Колумбия към Мексико.

За огромно наше съжаление Хавиер Пеня, героят на Педро Паскал, няма да бъде част от новия сезон. 

Педро Паскал ще участва в продължението на "Жената чудо"

Актьор от Game of Thrones с ключова роля в "Жената чудо"

Сериозна подкрепа за Гал Гадот

Но според The Hollywood Reporter, щафетата от Паксал ще поемат Диего Луна ("Кръвен баща", 2016 г.) и Майкъл Пеня ("Ант-Мен и Осата"), а новият сезон ще се казва Narcos: Mexico. Той ще ни върне към корените на наркотиците в Мексико, когато не е имало организирани групировки, а просто отделни дилъри. 

Тогава обаче картелът Гуадалахара започва уверено да се налага на кокаиновия пазар, а като негов предводител ще видим Феликс Гаярдо (Диего Луна).

Основният човек, който ще се опита да разбие картела, отново ще бъде агент на DEA (Отдел за борба с наркотици) - Кики Камарена (Майкъл Пеня). 

Майкъл Пеня като Кики Камарена

Източник: Netflix

Майкъл Пеня като Кики Камарена

Приликите с "оригиналния" Narcos са доста, но Narcos: Mexico със сигурност ще ни предложи неща, за които дори не подозираме. Най-малкото ще се върнем назад във времето, защото събитията се развиват през 70-те и 80-те години на миналия век.

Диего Луна като Феликс Гаярдо

Източник: Netflix

Диего Луна като Феликс Гаярдо

Netflix спаси "Луцифер"

Netflix спаси "Луцифер"

Ще гледаме Том Елис поне още един сезон

Към Диего Луна и Майкъл Пеня ще се присъедини и Арън Стейтън ("Момчетата от Медисън авеню"). Narcos: Mexico все още няма премиерна дата, но се очаква да го видим до края на 2018 г.