Абсолютно нормално е феновете на Game of Thrones да гледат всичко, което се случва в епизодите, под лупа. Даже под няколко. Така беше забелязан и гафът с оставената чаша за кафе в епизод 4.

Game of Thrones, Starbucks и гафът в епизод 4

Гафът в епизод 4 на Game of Thrones

Едно кафе с прокиснало козе мляко, моля

В този епизод се случиха доста неща, които шокираха голяма част от зрителите. Ако обаче все още някой не е гледал епизод 4, е по-добре да спре с четенето, защото предстоят разкрития около сюжета.

Снимка 422409

Източник: HBO

Сега продължаваме по същество. В епизода видяхме как Регал намери смъртта си, което истински ни натъжи. Още по-емоционална беше екзекуцията на Мисандей, преводачката на Денерис Таргариен и един от последните й най-доверени и приближени хора, с които е още преди кракът й да стъпи във Вестерос.

Game of Thrones, епизод 3 и какво се случи с драконите на Денерис

Какво се случи с драконите в Game of Thrones

Дрогон е добре, но каква е съдбата на Регал

Мисайндей беше заловена от армията на Юрон Грейджой, който доста упорито вярва, че ще става баща и прави всичко за своята кралица.

Веднага ни стана ясно, че нищо хубаво няма да се случи с красивата преводачка от остров Наат, а екзекуцията ѝ пред очите на Денерис и нейния любим - Сив Червей, беше брутална.

Последните ѝ думи, които в случая бяха само една, обаче направиха силно впечатление. Съвсем уверено и с голяма доза омраза Мисандей извика: "Дракарис!"

Джесика Частейн, Game of Thrones и темата за изнасилването

Защо Game of Thrones ядоса Джесика Частейн

Актрисата с категоричен пост

През сезоните сме чували Денерис Таргариен да използва тази дума цели осем пъти. На висок валериански "дракарис" означава "драконов огън". Точно тази команда Дани дава на драконите си, когато иска да изпепелят нещо. Драконите обаче слушат само майка си, което означава, че Мисандей направи ясно послание към своята кралица.

Снимка 422408

Източник: HBO

А то е, че не бива да има никаква милост към Церсей и е време да настане истинска кървава баня. Не се и съмняваме, че ще последва нещо подобно, защото за да се случи, и един дракон е достатъчен. А Дрогон има и подкрепата на солидна войска.

Game of Thrones 8 и тийзър на епизод 5

Тийзър на пети епизод на Game of Thrones 8

Ще загуби ли още някого Денерис

Тя пък - в лицето на Неопетнените, е предвождана от Сив червей, който с Мисандей загуби всичко, което някога е имал.