Първите два епизода от осми сезон на Game of Thrones разочароваха доста хора, защото почти нищо значимо, което да не сме очакваме или да не сме прочели тук-там, не се случи в тях.

Game of Thrones, епизод 3 и какво се случи с драконите на Денерис

Какво се случи с драконите в Game of Thrones

Дрогон е добре, но каква е съдбата на Регал

Третият епизод вече е друга бира, но и той имаше своите слаби моменти. Вчера, 6 май, беше излъчен и епизод 4, който се оказа, че е един от любимите на Кит Харингтън. Вече го изгледахме и разбираме защо, но ако някой все още не е имал тази възможност, е по-добре да спре с четенето, защото предстои разкриване на част от сюжета.

В четвърти епизод видяхме равносметката от битката за Зимен Хребет и как живите се сбогуваха с мъртвите. Както разбрахме от тийзъра още преди седмица, Денерис, Джон и армиите им се отправиха към Кралски чертог, за да се разправят с Церсей.

Емилия Кларк, Game of Thrones и най-вълнуващия епизод за сезон 8

Най-шокиращият епизод на Game of Thrones предстои

Какво разкри Емилия Кларк пред Джими Кимъл

Тук обаче стана много интересно, защото най-голямата в рода Ланистър (макар и с няколко минути) им устрои засада. За пореден път Церсей беше подценена от всички - явно Денерис няма да се научи. Няма да се научат и стратезите около нея.

Трябва да си признаем обаче, че и ние не очаквахме Лудата кралица да бъде толкова дръзка и да не си стои зад стените на Кралски чертог, а да предприеме подобен ход. А последствията от нейното подценяване бяха печални, защото Регал, който едва преживя битката за Зимен хребет, стана храна за рибите.

Но ударите по Денерис не приключиха с това - Мисандей беше пленена, а знаем, че Церсей не толерира пленници. Наистина жалко, защото тя беше един от симпатичните герои в сериала.

От тийзъра за пети епизод, който според Емилия Кларк ще бъде брутален, разбираме, че майката на драконите някак е успяла да обуздае гнева си и смирено е изчакала две седмици, докато Джон пристигне.

Емилия Кларк, Game of Thrones и какво мисли актрисата за инцеста в сериала

Какво мисли Емилия Кларк за инцеста в Game of Thrones

Ще има ли сватба

Всички се подготвят за битка, в която ще умрат много невинни, а отново в действие ще бъдат вкарани и специалните оръдия, които могат да убиват дракони. От физиономията на Юрон Грейджой в края на видеото обаче съдим, че Дани е научила урока си и няма да лети срещу тях (или поне се надяваме).