The Sims 3 Ambitions Expansion Pack - второто допълнение на най-добре продаваната компютърна игра за 2009 г. The Sims 3 - вече е в магазините за развлекателен софтуер по целия свят.

"Общността около The Sims отдавна искаше да контролира действията на своите симове на работа и сега с постоянно отворения квартал тези действия имат пряко въздействие върху града и други симове", пояснява генералния мениджър на The Sims в EA Скот Евънс.

"Предлагането на разнообразие от нови вълнуващи кариери дава възможност на играчите да избират изцяло работните си задачи като се превърнат в герои или пък поемат по лош път."

В The Sims 3 Ambitions играчите могат да градят разнообразни вълнуващи кариери на своите симове, които след това оказват влияние върху цялостния геймплей и върху квартала. Те имат възможност да изберат да преследват отмъстителни духове, да изобретяват перфектни и потенциално опасни приспособления, да създават великолепни произведения на изкуството и да решават заплетени случаи с всички необходими мерки, търсейки безброй улики.

Същевременно играчите ще могат да променяте изгледа и атмосферата в града си, като станат архитекти и директно да изменят изгледа на квартала си в режима Build and Buy. Професията стилист и новата система за татуировки им позволяват да променят външния вид на съседите си по модерен или катастрофален начин.

За пръв път е възможно проследяването на напредъка в кариерата на симовете и вземането на решение дали те ще работят за добро или зло. Бъдещето на успеха или провала на симовете е в ръцете на играчите. В допълнение те могат да изследват цял нов град, наречен Туинбрук.

Геймплейят е подкрепен и от страхотен нов саундтрак. Повече от десетима нови музиканти са предоставили свои песни, включително спечелилите награда „Грами" Lady Antebellum и Toni Braxton, както и изгряващите Rise Against, Charice, Neon Trees, The Acorn и др.

В края на годината The Sims 3 Ambitions ще бъде издадена за смартфони, iPhone и iPod touch.