По-късно тази година очакваме да започне масовото производство на Tesla Cybertruck, но преди първите бройки от пикапа да достигнат собствениците си, феновете му ще могат да го покарат и тестват в умален вариант. 

Tesla, Cybertruck и кога автомобилът ще излезе от завода

Кога Cybertruck ще излезе от завода

Чакането ще си заслужава

Американската компания за играчки Mattel Creations и Tesla са създали колекционерски Cybertruck на дистанционно, част от Hot Wheels сериите на Mattel, който ще влезе в продажба в края на тази седмица и ще струва 100 долара. 

Умаленият пикап е пресъздаден в пропорция от едно към 10 спрямо истинския такъв и може да развие до 16 км/ч. 

Тялото е направено от стомана, колелата са гумени и с шарката на оригинала, но липсват някои детайли от оригиналния пикап, като LED фарът в горната част на предното стъкло например.  

Играчката е с вградена батерия, която издържа на около 25 минути каране и се зарежда до 100% за около три часа чрез USB кабел. 

Поне това са показателите, споделени от колегите от CNET, които са получили мострена бройка за тест. 

Снимка 531325

Източник: YouTube / CNET

Уви, моделът е проявил дефект след само няколко минути каране, при който е спряло задвижването на едното задно колело. 

От Mattel обясняват, че това е очаквано за мострения модел и уверяват, че финалните бройки ще са напълно изправни и готови.

Дистанционното е с формата на волана на Cybertruck, а в комплекта е добавен и Cyberquad - ATV-то, което пасва на багажника на пикапа.  

Това не е първата подобна играчка, създадена от Tesla и Mattel. 

В началото на 2020 г. двете компании пуснаха първи вариант на Cybertruck на дистанционно на цена от 400 долара, който бе разпродаден в рамките на един ден. 

Въпреки че неговите доставки стартираха чак този месец, от Mattel обещават, че настоящият 100-доларов модел ще достигне до потребителите най-късно на 15 септември. 

Илон Мъск, Tesla и можем ли вече да си купим електромобил с биткойни

Дай ми Tesla-та, ето ти биткойните

Сделката възможна

Ако искаме да се сдобием с него обаче, е добра идея да следим внимателно страницата на Mattel този петък (21 май), когато играчката ще влезе в продажба, тъй като се очаква интересът към нея отново да е доста голям.