Продуктите на DJI са силно доказателство, че китайските производители са способни да произвеждат наистина висококачествени джаджи, които се усещат и държат като скъпи и добре премислени устройства.

Mavic 2 Pro е може би най-горещият потребителски дрон на пазара до момента и дочуваме, че компанията се готви да пусне намаления за Коледа. Уви, за утрешния Черен петък ще трябва да разчитаме на неземен късмет, ако искаме да намерим дрона на по-ниска цена, казват колегите от Wired.

Mavic 2 Pro е малко по-едър от предшественика си, но това е повече от оправдано, предвид способностите му.

Снимка 390786

Източник: DJI

Моделът е технически еднакъв с DJI Zoom, но камерата му го възнася в по-високия клас.

Mavic 2 Pro е снабден с ActiveTrack 2.0 - функция, която следи движещ се обект и предвижда накъде и как ще продължи движението му. Всичко това се случва с максимална скорост до 60км/ч.

Снимка 390785

Източник: DJI

Дронът печели от сензори за опасни обекти и препятствия, които засичат рискове във всички посоки, а не само пред летящата джаджа. Mavic 2 Pro сам намира най-добрия начин да заобиколи премеждието и да продължи да снима зададения му обект.

Снимка 390782

Източник: DJI

Това е може би една от най-атрактивните страни на дрона за начинаещите летци, които често съсипват джаджите си, заради липса на опит в управлението. 

Новият Pro разполага и с Hyperlapse функция, както и с мащабен зуум, който позволява да заснемаме кадри, в които лещата на камерата приближава само върху обекта, а самият дрон се отдалечава.

Това създава доста впечатляващ ефект, който обаче е достъпен само при резолюция от 1080p.

Снимка 390784

Източник: DJI

Mavic 2 Pro e и с доста по-голяма батерия от предходния модел, и може да издържи до 31 минути във въздуха.

Цената на дрона от сайта на DJI е 1499 долара, което е напълно в рамките на допустимото за този сегмент и клас дронове.

Снимка 390783

Източник: DJI

По-евтиният Mavic 2 Zoom, струващ 1249 евро, е доста подобен по характеристики на Pro модела, но вторият е с много по-способен и голям камерен сензор, който определено оправдава разликата от 250 евро.