Със сигурност имаме поне една мечтана дестинация, която досега все не можем да си позволим да посетим. Причината най-вероятно е, че се сещаме, когато и всички други. Да, разбира се, по-добре е времето да е слънчево, но тълпите туристи могат да ни помрачат настроението.

А ако изберем по-непопулярен период за посещение на някои градове, можем да си спестим не само нерви, а и известна сума пари. В списъка на Reader's Digest попадат все места, които имат своето очарование по всяко време, така че надали ще се върнем разочаровани.

Фиджи

Далеч, доста далеч. Надали има някой, който да не си мечтае за бягство от реалността сред белите плажове, кристалните води и онези бунгала в непосредствена близост с брега. 

Очарованието на това място идва най-вече от усамотението, което предлага. Но за да успеем да му се насладим истински, добре е да си направим резервация за февруари. Рискът е да ни сполети някоя и друга буря, а предимството - спестяваме около 30% от самолетните билети.

Снимка 372766

Източник: iStock

Сеул

Есента е най-подходящото време за корейски приключения. Времето е хладно, въздухът - сух. През ноември полетите и хотелите са с около 12% по-евтини, а климатичните условия предразполагат към по-дълги разходки. 

Снимка 372767

Източник: iStock

Хонг Конг

Още една идея за азиатско пътешествие. Тук обаче е добре за направим резервация за март. Отстъпките в цените не са особено впечатляващи (около 10%), но пак ще спестим за една хапване по улиците на космополитния град.

Снимка 213846

Източник: Wikipedia

Сингапур

От най-скъпият град за живеене в света също не можем да очакваме изненади. Пиковият туристическия сезон е лятото, но с настъпването на септември цените постепенно спадат. Затова е най-добре да се ориентираме към есенните месеци.

Снимка 342271

Източник: Кристина Цветкова

Токио

Тук винаги има какво да се види и какво да се прави. А ако сме ловци на оферти, значи знаем, че през ноември, освен листата на дърветата, падат и цените за резервации в хотелите.

Снимка 341670

Източник: iStock

Цюрих

Втори в Европа - след Женена, по най-скъп живот, най-големият швейцарски град може да не е сред най-предпочитаните туристически дестинации, но именно и високите цени не му отреждат място там.

Въпреки това, ако сме любопитни да разглеждаме Цюрих, най-евтино ще ни излезе през април. Според Booking - с около 15%. 

Снимка 372770

Източник: iStock

Париж

Един от най-скъпите европейски градове, но и един от най-предпочитаните от туристите. Това прави посещението му извън активния сезон още по-препоръчително. Като бонус към по-късите опашки за Лувъра и Айфеловата кула получаваме по-ниски такси в хотели. Най-вече през февруари.

Снимка 372771

Източник: iStock

Лондон

Още една европейска столица, която се радва на засилен интерес. И без това шансът да случим на слънчево време не е особено голям, поне да спестим малко пари. Според туроператори, в средата на февруари целите са с около 33% по-ниски от тези в активния сезон.

Кои са най-мечтаните дестинации за посещение през 2018

Кои са най-мечтаните места за посещение през 2018 г.

Защото пътуванията създават незабравими спомени

Е, да, и температурите навън са доста по-ниски, но това е страхотна предпоставка да се сгреем в някой традиционен пъб.