Каквото и да си говорим, лятото е времето в годината, когато най-често си позволяваме да развържем кесията и да се отдадем на почивка, развлечения и забавления. Разбира се, за някои дестинации, като Тайланд например, нашето лято не е най-удачният сезон за посещение.

Най-търсените дестинации в Google за 2017 г.

Най-търсените дестинации в Google за 2017 г.

Много острови, много екзотика и малко хазарт

Идеята, че всеки от нас има място по света, което мечтае да посети, провокира и сайта за пътувания Flight Network да обедини усилия с над 500 журналисти, агенции и блогъри. Заедно те изготвят списък с 50-те най-добрите дестинации, които да посетим през 2018 г. Ето и кои са първите 10

10. Далматинското крайбрежие на Хърватия

Снимка 372291

Източник: iStock

Море, планини и невероятно количество от културни забележителности. Съветът на всички е да започнем пътуването си от Дубровник в посока Сплит. Ще ни отнеме около три часа, но гледките със сигурност си заслужават.

9. Гръцките острови

Снимка 372292

Източник: iStock

Каквото и да се каже за Гърция, все ще е малко. Същото важи и за островите й. Стартовата ни точка може да бъде Атина и оттам да се отправим към остров Егина. Не са за пропускане и островите Китнос, Кеа, Сирос, Миконос, Наксос, Парос. За десерт може да си оставим Крит.

8. Камино де Сантяго

Снимка 372293

Източник: iStock

Маршрутът със сигурност не е за всеки, защото става въпрос за пешеходен преход, който продължава близо 800 км. Всичко стартира от Френските Пиренеи, а крайната цел е достигане до Сантяго де Компостела.

14 от най-интересните места по пътя Ел Камино

14 от най-интересните места по пътя Ел Камино

Маршрутите са много, но един е класическият

7. Круиз до Аляска

Снимка 372296

Източник: iStock

Има много начини да опознаем Аляска, но пътуването с кораб по бреговете ѝ се нарежда на едно от челните места.

6. С кола през Исландия

Снимка 372294

Източник: iStock

Макар и да не е особено голяма, Исландия определено има какво да покаже. 1332-та километра път с автомобил през планините, горите и по бреговете на острова са един от най-добрите начини, за да опознаем красотата на страната в целия й блясък.

5. По брега на Тихия океан 

Снимка 372295

Източник: iStock

Отново става въпрос за пътуване с кола, но по-кратко. Този път е в САЩ - от Сан Диего до Сан Франциско. 951 км за повече от 15 часа, всяка минута от които си заслужава със сигурност.

4. Мачу Пикчу

Снимка 372287

Източник: iStock

Да отидем до Перу и да не видим Мачу Пикчу е същото като с Рим и папата. Древният град на инките е едно от най-забележимите на човешката цивилизация и със сигурност е мечтана дестинация за много хора по света.

3. Транссибирска железопътна линия

Снимка 372289

Източник: iStock

Ето това си мислехме, че не е за всеки, но... все пак - трето място. Пътешествието започва от Москва и приключва във Владивосток. Изражението на подобно пътуване в километри се равнява на 9000, които се изминават с влак за седем дни. За нас специално звучи много и мъчително клаустрофобично, но така човек се докосва до Русия по един наистина авантюристичен начин.

2. Островите Галапагос

Снимка 372290

Източник: iStock

Това (все още) е едно от малкото места на планетата, където през XXI век дивата природа може да се усети най-силна и близка.

1. Експедиция до Антарктида 

Снимка 372288

Източник: iStock

Тук туристи се допускат само в месеците от ноември до март, защото през другото време не човешки, а истински кучи студ. При това посещението на континента изисква и експертно ръководство. Начална точка на пътешествието ни е аржентинският град Ушуая, а за да стъпи кракът ни на Антарктида, трябва да преплаваме и едни близо 1000 км.