The Ned отваря врати през май 2017 г. За почти година приема над 75 хиляди гости, а в ресторантите на хотела са сервирани над милион порции.

Именно местата за хранене са главната особеност на хотела, помещаващ се в бивша сграда на банка, създадена през далечната 1924 г.

Потенциалът на мястото е забелязан през 2012 г. от изпълнителния директор на Soho House & Co - Ник Джоунс. Компанията решава да инвестира в този амбициозен проект и няколко години по-късно резултатът е на лице. Над 100-годишната сграда днес е луксозен хотел с 250 стаи, басейн на покрива и разнообразни места за гурме преживявания.

Ресторантите

Именно те се превръщат в отличителна черта на лондонския хотел The Ned. Всеки от тях предлага специализирана кухня и се разполага на свое пространство, част от огромния банков салон с площ 3000 кв.м. и цели 92 колони. Менютата се променят всяка седмица, а гладът на посетителите се задоволява и на закуска, и на обед, и на вечеря.

Снимка 351279

Източник: Facebook / Luvleen Sidhu

Millie's Lounge
Типично в духа на Лондон, предложенията в този ресторант са традиционно английски. Точният избор за закуска с яйца и бекон, риба и картофки, следобеден чай или сладък десерт. 

След 22.30 заведението се превръща в бар, в който можем да се насладим на висококачествени вина, шампанско и коктейли до малките часове на нощта на фона на музика, селектирана от DJ.

Cecconi's
Ресторант с акцент върху класическите ястия от северната част на Италия
. Тристепенното меню пренася директно във Венеция с раци, калмари, рибай стек, талиатели и тирамису.

Еспресо, пица на пещ и още десетки изкушаващи предложения, сервирани в изискана обстановка. Селекцията от вина от цял свят определено може да затрудни избора ни - над 70 предложения във винената листа. La dolce vita!

Снимка 351272

Източник: Facebook / The Ned London

Kaia
Азиатският ресторантът е специализиран в здравословното хранене
. Затова тук за никого не е изненада, че ястието се приготвя пред нас, а не в кухнята. И почти всичко е печено.

Храната се сервира в традиционни купи и чинии, цветята често присъстват като декорация и като част от предложенията в менюто, а тропическото настроение завладява масите и гостите.

Едни от акцентите в менюто са лате с цветовете на дъгата и десерти с популярния напоследък зелен чай матча. Освен него, под формата на крем, можем да си изберем и сред интересните предложения за следобеден чай. Все пак сме в Лондон, нали!?

Lutyens Grill
Изисканото заведение предлага висококачествени специалитети, приготвени в духа на американския грил. Интересно е, че се помещава в бившия офис на мениджъра на банката - факт, сам по себе си достатъчен да се почувстваме специални.

Разбира се, менюто също има своята роля в цялостното преживяване. Ако сме фенове на чистото месо, стековете от телешко, свинско или сьомга, поднесени с внимание към детайла, това е нашето място.

Обслужването се извършва с количка, а месата в повечето случаи се филетират пред погледите на гостите.

Malibu Kitchen
Две думи: американска кухня. От сутрин до вечер тук се предлага здравословно меню с предложения от калифорнийски тип.  Суперхраните, сушените риби и меса тук са на почит.

Плодове и зеленчуци във всякакви форми и всякакви комбинации, предимно в суров вид. А за десерт - суров шоколадов кейк. Не толкова екзотично, но различно, вкусно и полезно. По-непретенциозен стил, но с претенции за качествена и здравословна храна и щипка въображение.

Zobler's Deli & Diner
Ню Йорк, Ню Йорк, добре дошъл в The Ned. Тук сме на самообслужване и избираме предимно между голям брой сандвичи, допълнени с няколко традиционни американски десерта, начело с традиционния чийзкейк.

Ако сандвичите ни звучат прекалено скучно и обикновено, то явно не сме яли тези в Zobler's. Начинът, по който се сервират, със сигурност ще ни накара да извадим телефона и да ги снимаме за Instagram.

The Nickel Bar
Класически бар, в който ритуалът по пиене на алкохолни напитки е в основата на преживяването тук. А практикуването му се случва от сутрин до късно през нощта.

Снимка 351277

Източник: Facebook / Lara Harris - Travel Counsellor

Списъкът с предлаганите питиета е внушителен и повече от изискан, и говорим само за различните разновидности алкохол - американско уиски (37 марки в менюто), ром, водка, бренди, скоч, агаве и джин. При бирите (ейл, индийски светъл ейл, лагер и тъмна) има четири наливни, три бутилирани и сайдер.

При коктейлите преобладават класическите предложения с лека нотка на вариации, които носят духа и на заведението, и на съвремието ни.

И за да бъде прекараното в бара време приятно и изискано, към качествения алкохол в The Nickel Bar ще го допълнят (ако имаме желание) с вкусна лека храна - предимно изискани хапки.

Cafe Sou
Кафене в типичен френски стил, което сервира кафе, закуска и обяд. Разбира се, вечер също работи, но по това време на денонощието заведението се превръща в място, където да изпием чаша френско вино с изискана селекция от колбаси и сушени меса, с хайвер или със стриди.

Снимка 351345

Източник: Facebook / The Ned London

През деня може да изберем между пресни багети, киш Лорен, различни видове рилети и приготвен по наше желание омлет. Десертите са отново класически - кроасани с масло или с шоколад и парижки кейк.

Cafe Sou работи от понеделник до петък 6 до 22 ч., като след 18 ч. се превръща във вино бар.

Снимка 351271

Източник: Facebook / The Ned London

Освен ежедневните и целодневни кулинарни преживявания, The Ned предлага и неделен кулинарен пир по английски всяка неделя. Пространството на три от ресторантите се обединява от огромни плата с храна и желаещите са похапнат на корем срещу 45 паунда.

Снимка 351278

Източник: Facebook / The Ned London