В края на тази седмица, от петък, та чак до ранните часове на неделя, ще се проведе един нестандартен фестивал. Първото издание на Goloka Fest привлече вниманието ни по няколко причини, които го различават от останалите подобни събития, правени досега у нас.

Мястото

Фестивалът за хип-хоп култура ще се състои на голямата поляна до манастира "Св. Св. Петър и Павел", познат още като Лясковски манастир. Той се намира до град Лясковец. А нестандартното на пръв поглед място за подобно събитието е избрано по две причини.

Първо, еднакво близо е от всички точки на страната. А втората, по-важна причина е, че на тази поляна са се провеждали и продължават да се провеждат различни фолклорни събори. Затова и има изградена сцена, която този път ще се използва за друг тип събитие.

Освен това, енергията и красивата природа в това кътче от страната също са наклонили везните при избора. Това споделя един от организаторите на Goloka Fest Николай Герналиев, познат като Gerata. Той задвижва машината на събитието заедно с колегите си от Zanimation и община Лясковец.

Gerata - един от организаторите на събитието

Източник: Filmadelyx

Gerata - един от организаторите на събитието

Идеята

Организаторите не откриват топлата вода, защото по света се провеждат много подобни събития. Но важното за тях е как ще се интерпретират на родна земя. А идеята за Goloka Fest се ражда още преди пет години. След редица трудности от различно естество, финалният резултат ще бъде реализиран след дни.

Събитието е начин човек да се разтовари от негативната и в същото време да се зареди с позитивна енергия чрез музика, графити, йога, семинари и танци сред природата. Освен това, то представя разнообразието на хип-хопа-а като култура, артисти и послания.

Разнообразието

Програмата за двата дни ( 3 и 4 август) е на принципа "за всекиго по нещо". Аудиторията е широка - от млади хора кипящи от енергия, желаещи да видят на живо любимите си хип-хоп артисти, до улегнали хора, жадни за приключения и търсещи изход от рутината в градски условия.

Да, Goloka Fest ще приюти на сцената си изпълнители като F.O., Kaskata, BNR, Murda Boys, Keranov и Wosh MC, но и лекция на Еленко Ангелов на тема "рЕВОЛЮЦИЯ в съЗНАНИЕ" и друга, за контрол над ума със звук.

FO ще е една от звездите на сцената

Източник: Rejoy

FO ще е една от звездите на сцената

Такъв контрол ще се опитат да осъществяват и музиканти с изпълнения на духовна музика, както и DJ Skill и проект "БЪЛГАРИ" с изпълнение на гайда и кавал. А на целия този непрестанен музикален фон ще се проведе и B-Boy dance battle, в който ще се състезават осем отбора.

Присъстващите на Goloka Fest ще имат възможност да видят и как 50-метрова стена в близост до манастира ще бъде изрисувана с графити от едни от най-добрите в тази област у нас.

Краят на първия фестивален ден ще бъде сложен чак в 2:30 през нощта с огнено шоу. Вторият ден (4 август) започва с йога, а малко преди полунощ е предвиден pole dance спектакъл. Партито продължава до малките часове на неделя и много време за сън не е предвидено.

La Tomatina, La Batalla de Vino и 5 от най-странните фестивала в Испания

5 от най-странните фестивала в Испания

La Tomatina е един от най-приемливите

Малките изненади

Освен до музика, графити и други елементи от хип-хоп културата, посетителите на Goloka Fest ще имат възможността да посетят шанда наThe Barber Shop Sofia, които ще предлагат безплатни прически. При такава натоварена програма, няма как да се мине и без вкусна храна, като е помислено и за вегетарианците.

Билети за Goloka Fest могат да се закупят в мрежата на Epay или на място.