Всяка държава и всеки народ има своите навици и традиции, които могат да изглеждат странно за останалите, но са си нещо напълно нормално за техните географски ширини. По този параграф в гореща Бразилия имат с какво да ни изненадат.

Дали високите температури са единствената причина, не знаем, но бразилците са маниаци на тема лична хигиена. Дотолкова, че могат да се къпят по три-четири пъти на ден. И дори да не са в своята страна, този навик не ги напуска и често предизвиква недоумение в чужденците.

Снимка 363915

Източник: iStock

За бразилците е напълно нормално да поканят гостите си не да изпият едно кафе, а да си вземат един душ, дори и да са дошли само за малко, пише Business Insider. Но когато не са в родината си, тази обичайна за тях вежливост, може да се приеме обидно от останалите. 

Снимка 363911

Източник: iStock

Да не би да миришат толкова лошо, че веднага искат да ги набутат в банята? Разни хора, разни навици. А дали бразилците са най-чистоплътните, или всичко се свежда от традиции, предавания между поколенията, няма особено значение.

Колко често да се къпем

Колко често да се къпем

Правим ли го прекалено често

Сигурно е обаче, че за тях са немислими нашите разсъждения дали трябва да се къпем всеки ден или по-добре два-три пъти в седмицата, че да не вредим на кожата си.