Intimina e шведската марка продукти за дамска хигиена, в сътрудничество с която компанията Panetone добави още един цвят към палитрата си. И това е цветът на женския месечен цикъл.

Pantone Period, новият червен цвят и дейността на шведската компания Intimina

Месечният цикъл като вдъхновение

Все пак сме 2020 г.

Наскоро компанията за дамска хигиена реши да разбере доколко жените в САЩ познават устройството на собствената си полова система. Проучването, осъществено от социологическата агенция OnePoll, е обхванало 2000 представителки на нежния пол.

А резултатите от него показват притеснително незнание - през 2020 г. много жени са невежи относно полова система и репродуктивното здраве.

Става ясно например, че приблизително 1/4 от американските жени не знаят къде е вагината им. 

Снимка 504830

Източник: iStock

Около 46% от жените не могли да разпознаят шийката на матката в диаграма на женската репродуктивна система, а 59 на сто посочили матката като различна част на тялото. На въпросите, свързани с функцията на менструацията, много от участничките дали грешни отговори, например "нещо като периодично копче за рестарт" или „прочистваща процедура срещу бактерии“.

View this post on Instagram

on

Американките били невежи и относно менопаузата. Десет процента от анкетираните я свързвали с навлизането в 40-те години от живота, а 13 процента я определили като пропуснат месечен цикъл. Само 10% от участничките се справили безпогрешно със задачата. Жените не са единодушни и в отговора на въпроса дали родителите или учителите им са носят вина за незнането им. 

View this post on Instagram

on

"Фактът, че почти всяка четвърта жена в проучването е идентифицирала неправилно вагината, а 46% не могат да посочат къде е шийката на матката, показва, че трябва да продължаваме да обучаваме обществеността за това как репродуктивната система и хормоналните промени влияят на живота на жената", казва мениджърът на Intimina, в публикация в блога на уебсайта.

Гуинет Полтроу, Goop, This Smells Like My Vagina и свещите с аромат на вагина

Гуинет Полтроу продава свещи с аромат на женски гениталии

Ето защо и все по-рядко я виждаме на екран

Тези познания ще помогнат на жените да бъдат активни в грижата за себе си. "Дами, може би е време да се вгледате продължително в огледалото и да попитате "Какво е това?", предлага пък в статията по темата New York Post.