Сигурни сме, че Илон Мъск си е представял по доста по-различен начин дните си на чело на Twitter. За всичките милиарди, които похарчи, до момента нещата не изглеждат много розови.

Илон Мъск, Tesla, Twitter и сривът на богатството на милиардера

Падението на Илон Мъск

Какъв антирекорд постави милиардерът

Едно на ръка е, че има голямо неодобрение към него от страна на част от потребителите на социалната мрежа. А съвсем друго, че финансовото положение също не е най-доброто. Иначе казано, Мъск иска да съкрати разходите.

От The Verge разбираме, че California Property Trust, която притежава сградата, в която се помещава централата на Twitter, ще съди компанията за неплатени наеми. Става дума за малко над 136 хиляди долара.

Снимка 599319

Източник: GettyImages

Още на 16 декември Twitter са били предупредени, че ще пресрочат плащането си, ако то не бъде извършено в рамките на пет дни. Нещо, което така и не се е случило. Но това не бива да ни изненадва много.

Илон Мъск, Twitter и анкетата да се оттегли като главен изпълнителен директор на компанията

Какво се случва с Илон Мъск и поста му като шеф на Twitter

Ще се откаже ли да бъде шеф

Още в началото на декември от New York Times предупредиха, че Twitter са спрели да плащат наемите на офисите си в световен мащаб. И това е така, защото Мъск иска да спести от разходите. А за да подсили правния отдел на социалната мрежа, милиардерът е привлякъл почти половината адвокати от SpaceX.