TikTok се оказа доста любопитна социална мрежа, в която не само най-обикновени хора стават световно известни буквално за часове, а и в която можем да черпим вдъхновение за дневното си меню. Защото тук има рецепти, които появят ли се веднъж, целият свят разбира за тях.

TikTok, мини палачинки и мини донъти, торти от сладолед и най-популярните кулинарни тенденции за 2020 в социалната мрежа

Най-добрите сладкиши на 2020 г.

Според TikTok

Така в последните дни, даже и седмици, забелязваме, че все повече от нашите приятели, както и от инфлуенсърите, които следваме, приготвят паста по една специална рецепта. И не беше никак трудно нито да я открием, нито да разберем, че и тя става хит именно благодарение на TikTok.

Паста с фета сирене (бяло българско саламурено сирене също е идеално) и домати е най-големият кулинарен хит в социалните мрежи в момента и ако още не сме я пробвали, е време да поправим тази грешка част по-скоро. И, разбира се, да не забравим да се похвалим с финалния резултат в профила си.

А ето и как да приготвим заветната паста:

В малка тава нареждаме чери домати (около 300-400 грама), като е добре да изберем по-сладък и сочен сорт.

Поръсваме ги с малко зехтин, сол и черен пипер, а в средата слагаме бучка сирене фета (около 200-250 грама).

Слагаме във фурната на 200 градуса за около половин час. Печем докато сиренето хване златиста коричка, а доматите си пуснат соковете.

Междувременно сваряваме пастата - за предпочитане пене или фусили. За двама души е достатъчен около половин пакет.

След като извадим доматите и сиренето от фурната, прибавяме малко чесън и босилек на вкус. Намачкваме добре омекналото сирене.

Италия, град Аматриче, пастата "Аматричиана" и една оцеляла кулинарна класика

Пастата, която възроди едно италианско градче

Силата на храната и традициите

Добавяме вече сварената паста и разбъркваме добре. Можем да сипем и малко от водата, в която сме сварили пастата, за да стане сосът по-кремообразен. Внимаваме обаче да не го направим прекалено воден.