Понякога след дълга и натоварена работна седмица се чувстваме като изстискани. Имаме само два дни да изключим, да релаксираме, да се заредим с положителни емоции и да се поглезим. Ето шест начина за това.

Изтощението, емоционалното хранене и признаците, че сме под сериозен стрес

Признаците, че сме под сериозен стрес

Когато червената лампичка светне

Уикенд за релакс

Ако имаме чувството, че понеделник сутрин винаги идва твърде бързо, това е шанс да забавим уикенда и да го изпълним с релаксиращи дейности. Урок по йога или пилатес, дълга разходка, пътуване извън града, чист въздух и красиви пейзажи - така си представяме уикенда за релакс.

Ползата: Докато се отпускаме и усещаме как дишането и сърдечният ни ритъм се забавят, наистина можем да изпитаме радостта от това, че сме живи.

Уикенд "Направи добро"

Да бъдем добри с другите, да помагаме и това да ни носи радост - ето го ключът към този вид уикенд.

Можем да направим услуга на приятелите и да се забавляваме от това. Например, да помогнем на приятели, които имат нужда от това, ако местят багаж или се нанасят в нова къща. Ако те искат да ни се отплатят, добре е да приемаме само вино, пица и смях.

Ползата: Ще се чувстваме обичани и свързани и ще се забавляваме, докато помагаме.

Уикендът на старите приятели

Снимка 498683

Източник: iStock

Той е за случаите, когато искаме да се посмеем. Всичко, от което се нуждаем, е банда приятели. След това е добре да резервираме някъде места за вечерта или да ги поканим на домашно приготвена вечеря. Може да се шляем заедно, да пием кафе, да гледаме филм или да пазаруваме.

Ползата: Понякога е успокояващо да знаем, че някои неща не се променят. Споделянето на стари вицове и смешни случки ни напомня, че имаме история заедно и преди всичко, че винаги ни има един за друг.

Стимулиращият уикенд

Той е шанс да събудим тялото и ума си. Как да го направим? Взимаме релаксиращ душ и след това нанасяме етерично масло по кожата си, опитваме пикантен сок с подправки, гледаме нов филм, четем роман от автор, до когото никога не сме стигали.

Ползата: Ако се чувстваме леко зациклили или мудни, това ще ни провокира и ще ни изпълни с желание за живот.

Чувственият уикенд

Снимка 498682

Източник: iStock

Фокусираме се единствено върху физическия релакс. Това може да е следобед, който да споделим с единствено с половинката си, да си правим масажи, да вземе дълга гореща вана заедно или да си организираме романтична вечеря.

Ползата: Ще се освободим от мислите, с които е заета главата ни, тялото ни ще се чувства добре, ще заздравим връзката си.

Уикенд за правене на нещо различно

Правим нещо, което никога досега не сме правили. Може да обядвате в топ ресторант, да отидем на операта, да резервираме летене с балон или да купим два билета за футболен мач и да споделим преживяването с приятел.

Ползата: Разнообразието е подправката на живота, както се казва. Правейки нещо ново, ние се чувствате по-млади и оптимистично настроен и с нов стимул за живот, пише The House Of Wellness.