Един от основните проблеми на почти всеки смартфон е, че батерията се изтощава много по-бързо, отколкото ни се иска. Така ставаме зависими от това дали има къде да заредим устройството, или не, както и колко време ще ни отнеме тази процедура.

Освен да се погрижим батерията на смартфона да кара по-дълго, като затваряме приложенията във фонов режим, като спираме Bluetooth и WI-Fi свързаността, когато не са ни необходими например, може да използваме и няколко други метода, за да ускорим зареждането.

Самолетен режим или изключване на устройството

Ако можем да си позволим за час-два да скъсаме връзката си със света, това ще помогне на батерията по-бързо да вдигне заряда си, защото смартфонът няма да е в постоянно търсене на мрежата и добър сигнал.

Снимка 483286

Източник: iStock

Контакт и зарядно

Да, зарядното трябва да се пъха директно в контакта, а не в разклонител или в USB порта на компютъра. Много е важно да използваме и оригиналното зарядно, което идва заедно с телефона. Така си гарантираме достатъчно силен заряд и по-късо време за зареждане.

Порт за зареждане

Проблемът може да е именно в него. Ако не сме го почиствали наскоро, вероятно в малката дупка за зарядното се е събрала много мръсотия, която да пречи на правилното зареждане на батерията.

Топлина

Трябва да избягваме зареждането на смартфона, след като е бил (или докато е) изложен на директни слънчеви лъчи и висока температура. В противен случай батерията ще се загрее прекалено много и или зареждането ще приключи по-рано - като защита, или ще нанесем сериозна вреда на батерията.

Защо е добре да избягваме безжичното зареждане

Защо е добре да избягваме безжичното зареждане

Безжичните зарядни скъсяват живота на батерията

По същата причина е добре и да изваждаме устройството от кейса, в който го държим, защото той също предизвиква допълнително нагряване, пише Reader's Digest.