Пандемията от COVID-19 отложи хиляди полети по целия свят, сред които и най-дългия редовен пътнически полет в света. Самолетът на Singapore Airlines от Сингапур до Ню Йорк трябваше да излети на 23 март, но това така и не се случи заради въведените мерки.

Съвсем скоро обаче, на 9 ноември, историческият полет все пак ще се състои. С малката разлика, че сега ще е по-дълъг и отпреди.

Първоначалните планове бяха самолетът да кацне на летище "Нюарк" в Ню Йорк, а сега ще бъде пренасочен към JFK. С това изминатото разстояние се увеличава от 15 343 на 15 347.5 километра.

Промяната в летището, на което ще кацне сингапурския Airbus A350-900 е направена с цел да се осигури по-ефективно обработване на пътниците и багажа. Самолетът разполага със 187 икономични места, 24 първокласни икономични и 42 в бизнес класа.

Снимка 501674

Източник: iStock

Наблюденията на Singapore Airlines са, че в настоящата обстановка броят на пътниците може да намалява, но този на превозвания товар се увеличава, особено когато говорим за лекарства и електроника, предава CNN.

Qantas, най-дългият полет от Ню Йорк до Синди и какво се случва на борда на самолета

Да преживееш най-дългия полет в историята

Изпитание за тялото, изпитание и за духа

Полетът от Сингапур до летище JFK в Ню Йорк продължава 18 часа и пет минути, а заради часовите зони в обратна посока е с 35 минути по-дълъг. С излитането в 22:30 ч местно време и кацането в 6:10 ч, отново местно време, пътниците ще прекарат на борда близо два дни - от 9 ноември вечерта до 11 ноември сутринта.