Ето, че слуховете около Samsung Galaxy Fold 2, които се появиха в края на октомври, се оказват верни.

Вчера в китайските социални мрежи изтекоха първите снимки на втория сгъваем смартфон на корейската компания, които ни показват един доста подобен на Motorola Razr телефон.

Въпреки лошото качество на кадрите можем да видим, че Samsung действително е заложил на различен дизайн за следващия Fold, като основната разлика е, че Fold 2 се сгъва хоризонтално през средата на екрана.

Снимка 458241

Източник: Weibo

Трудно е да разберем колко точно е голям той, но пък оставаме с впечатлението, че дисплеят е с пропорции 21:9.

Снимка 458242

Източник: Weibo

Дизайнът разчита на Infinity-O технологията, която видяхме и при тазгодишния Galaxy Note 10, като селфи камерата е поместена в малък кръгъл отвор в горната част на екрана.

Снимка 458239

Източник: Weibo

Уви, нямаме данни за гърба на устройството, но в една от снимките виждаме, че при затворено положение външната част на горния панел служи като малък дисплей за нотификации и часовник.

Снимка 458240

Източник: Weibo

Непосредствено до него има малък камерен модул с два сензора и LED светкавица, но за момента липсва информация относно характеристиките на камерата.

Очаква се Samsung да представи втория Fold по време на MWC 2020 към края на февруари, но дотогава със сигурност ще видим още доста изтекли снимки и данни за сгъваемия телефон.