Един от най-бързите и ефективни начини да стигнем от точка А до точка В на земното кълбо е въздушният транспорт. Той обаче води със себе си доста неудобства - от тясна и клаустрофочина обстановка до ужасна храна. И докато за първото за момента нямаме друг вариант, с второто категорично има как да се справим.

Снимка 461576

Източник: iStock

"Не яжте нищо по време на полет" е краткият и ясен съвет на Мелиса Бригс Брадли, която е основател на компания за луксозни почивки и човек, пропътувал над 200 хил. мили по въздуха. Съветът й е резултат на опит в продължение на години и проучване след стюардесите.

Обяснението е просто - на голямата височина храносмилателната ни система спира да функционира. Когато слезем, всичко започна наново - стомахът започва тепърва да смила изядената на борда храна, заради което и ние се чувстваме уморени.

Снимка 461577

Източник: iStock

Повечето от нас се хранят на борда, просто защото няма какво друго да се прави. Но дори и менюто в най-добрите авиокомпании е пълно с консерванти и обилно количество сол, за да се запази и затопли на микровълнова. Най-доброто нещо за организма е да заложим единствено на водата по време на полет, колкото и трудно да е това.