Когато разбрахме, че ще седим седмици наред затворени у дома с любимия човек, първоначално си представяхме, че дните ни ще са изпълнени с по-големи дози секс от обичайното. Скоро след това обаче се сблъскахме с жестоката реалност, в която място за интимност има толкова, колкото и за разходки навън.

Оказа се, че самоизолацията е голям враг на либидото. Разбира се, не можем да правим генерални изводи. При някои хора, предимно при мъжете, стресът може да предизвиква желанието за секс, което да е един вид отдушник на напрежението.

Голяма част от нас обаче са прекалено стресирани, депресирани и притеснени, както oт вируса, така и от това какво ще дойде след него, и въобще не ни е до палави забавления.

Снимка 475733

Източник: iStock

Да прекарваме време 24/7 с половинката очевидно не е добра идея за повечето връзки. А и когато сексът ни е на една ръка разстояние през цялото време, сякаш губим интерес към него.

Според изследване в САЩ, 47% от анкетираните са отговорили, че самоизолацията има отрицателен ефект върху сексуалния им живот. Но не трябва да спираме да се борим за дневната доза оргазми, защото те ни гарантират хормони на щастието, повече енергия и спокойствие, както и по-силна имунна система. Така че, определено си заслужава усилията.

Снимка 475734

Източник: iStock

Домакинската работа

Тъкмо сме изчистили цялата къща, проснали сме прането и махаме яденето от фурната, сядаме да починем малко и мъжът, който цял ден седи на дивана, решава, че му се прави секс. Е, добре, обаче ние нямаме сила и желание за нищо.

Затова едно от важните правила е домакинската работа да се дели - ако не по-равно, то поне справедливо. Защото изследванията показват, че колкото повече мъжът помага, толкова повече секс прави двойката.

Стимулация

Покрай всички притеснения и битовизми (с някое и друго скандалче за разнообразие), имаме нужда от нещо, което да ни настрои на палава вълна. Това може да е специален плейлист с музика, която вече проверено ни предразполага. Може да е и някой еротичен роман или филм, а защо не и малко порно - всичко в името на каузата.

Снимка 475737

Източник: iStock

Играчки

В редица държави се отбелязва ръст на продажбите на секс играчки по време на самоизолацията. И в това няма нищо странно, защото сега му е времето да експериментираме. Именно новите усещания ще върнат желанието ни за секс, пише Daily Mail.

Дания, коронавирусът, изолацията и скокът в продажбите на секс играчки

В коя държава се купуват най-много секс играчки

Парти в тесен (семеен) кръг

Секс образование

И като стана дума за експерименти, може да пробваме и някоя и друга нова поза или техника. Току-виж ни станала любима. Няма нужда да си купуваме Кама сутра, достатъчно информация има и в интернет.

Романтика

Дори да сме уморени или не съвсем в настроение за секс, важно е да пазим искрата помежду си. Може да вземем вана заедно, да си направим масаж или просто да спим голи. Пък желанието само ще си дойде.

Порното и как влияе на сексуалните ни предпочитания и нагласи

Очакваме ли сексът с партньора да бъде като в порното

До каква степен порното влияе на сексуалните ни предпочитания и нагласи

Време и място

Не, няма нужда сексът да е само вечер, преди лягане, в леглото. Дори е забранено през този период. Важно е да изненадваме сами себе си както с часа, в който ще ни се прииска, така и с мястото, на което ще го направим.