Един от всеки трима младежи вярва, че гледането на порно е повлияло на сексуалните им предпочитания в партньора, сочат данните от ново проучване.

Същата част от анкетираните - 18-24-годишни признаха, че са "изненадани" от това какъв е сексът в реалния живот, след като са гледали порно, преди да станат сексуално активни. Една четвърт от 1000 запитани младежи казват, че сексът не е толкова добър, колкото са очаквали.

От анкетираните 45 на сто смятат, че ще бъдат критикувани от партньора си, ако не не знаят как  точно да участват в сексуален акт, именно и затова гледат порно, за да знаят какво да правят.

Снимка 474191

Източник: iStock

Говорител на компанията за презервативи Durex, която възлага на OnePoll да извърши проучването, заявява: "Изследването разкрива, че сред младите хора все още има въпроси за това как точно трябва да изглежда сексуалният акт и голяма част от нагласите се формират именно от гледането на порно, което обаче не е най-правилното решение", пише Independent.

Възрастните трябва да се чувстват по-освободени от сексуалност и не трябва да изпитват натиск да изглеждат по определен начин или да правят определени неща, смятат още от Durex.

Снимка 474192

Източник: iStock

Проучването установява, че повече от половината анкетирани младежи са на мнение, че сексуалното образование в училищата е "остаряло", като един от всеки трима заяви, че въобще не е полезно като навигатор в съвременната сексуалност.

Pornhub и безплатното порно за цял свят за една седмица

Безплатно порно за всички

Изненадата на PornHub в тези тежки времена