И днес станахме рано и дойдохме в офиса навреме, въпреки че в мрачните и по-хладни дни единственото ни желание е просто да си останем в леглото цял ден. Но малцина имат тази възможност...

А всички останали знаем колко е трудно да си съберем мислите, когато пристигнем на работното място. Разбира се, хората са различни и всеки има своите моменти на продуктивност по време на работния ден. Ако нашите със сигурност не са сутрин, ето какво можем да променим.

Закуска

Не бива да чакаме да пристигнем в офиса, за да се отдадем на първото хранене за деня. Ако сме свикнали да закусваме на бюрото, със сигурност първите минути след идването ни работа не се оползотворяват пълноценно. 

Снимка 444311

Източник: iStock

Кафе

Друга често допускана грешка е да се забързаме към кафемашината веднага щом се озовем на работното място. По-добре е да запазим първата чаша с кафе (ако вече не сме я изконсумирали вкъщи) за след изпълнението на най-важната ни задача за деня.

Списък

Ако имаме правилно подредени по важност задачи, които трябва да изпълним днес, ще ни е много по-лесно да ги отмятаме една по една. И винаги започваме с тази, за която не можем да спрем да мислим от вчера - за да освободим съзнанието си и за останалите.

Важно е да бъдем и реалисти относно времето, което ще ни е необходимо за всяка задача, за да не си създавам допълнително напрежение.

Снимка 444314

Източник: iStock

Известия

Социалните мрежи имат едно основно качество - успяват да ни разсеят във всяка ситуация. Когато ги използваме, в мозъка ни се отделя допамин, който го кара да ги определя като един вид награда, дори да не сме извлекли особена полза от скролването във Facebook.

Затова, ако искаме да сме продуктивни, можем просто да изключим мобилния интернет за известно време, поне докато приключим с по-важните задачи за деня, пише Reader's Digest.

Честите хапвания на работа и свързаните с тях калории

Калориите, за които не си даваме сметка

И какво общо имат "малките закуски" на работа

А когато сме забравили да си вземем мотивацията на излизане от дома и никак не ни се работи в началото на деня, можем просто да си спомним защо сме избрали тази работа и какви са по-големите ни цели, отвъд ежедневните ангажименти.