Да отгледаш правилно децата си - така, че да станат успешни, щастливи и пълноценни хора, вероятно е желанието на всеки родител. Според няколко изследвания обаче има няколко родителски практики, които гарантират "създаването" на успешен човек.

Авторитет

Децата трябва да знаят, че има правила, които трябва да спазват. Но логиката на тези правила трябва и да им бъде обяснена, както и защо е важно да им се подчиняват. Това няма общо с авторитарния стил, който просто налага заповеди, които сляпо се изпълняват.

Снимка 428943

Източник: iStock

Пътуване с децата

Опознаването на нови култури и контактуването с местните развиват различни части на мозъка, които в традиционното развитие на децата остава пасивен.

Игри с децата

Игрите с децата, особено бордови и игри с карти, развиват математическите способности, паметта, стратегическото мислене. Полезни са и за комуникацията в семейството.

Снимка 341184

Източник: iStock

Правят упражнения

Не е нужно да ги правим с децата, а просто те да са свидетели на това, че родители им полагат усилия да са физически активни. Живият пример е най-полезен.

Хранят се заедно

Според Американския колеж по педиатрия, в семействата, които се хранят заедно, е по-малко вероятно децата да развият вредни хранителни навици. Освен това събирането около масата прави децата по-спокойни от това, че имат режим.